Greta Thunberg kendini Madrid’e götürecek tekneyi buldu

Madrid'e taşınan COP25 için yolculuk yardımı talebinde bulunan Thunberg'e destek geldi. Bir Fransız katamaranıyla yarın Avrupa'ya dönüyor.

Halen Amerika kıtasında bulunan iklim aktivisti Greta Thunberg, Şili‘de çıkan olaylar yüzünden İspanya’nın Madrid kentine taşınan COP 25 İklim Değişikliği Konferansı‘na katılabilmek için talep ettiği yolculuk desteğini buldu. Thunberg, sosyal medya hesabından, Avustralyalı ve İngiliz bir grubun teknesiyle Atlantik Okyanusu‘nu geçerken, kendisini de Avrupa’ya götüreceğini açıkladı:

“Madrid’teki COP25 katılabileceğimi söylemekten mutluluk duyuyorum. 24 feet’lik Fransız katamaranı La Vogabonde ile ABD, Virginia’dan denize açılma teklifi aldım. İki Avusturyalı; Riley Whitlum Eleyna Carausu ile İngiltere’den  Nikki Henderson, Atlantik Okyanusu’nu geçerken beni de yanlarına alacaklar. Yarın sabah Avrupa’ya yelken açıyoruz.”

Şili’de yapılması planlanan COP25 İklim Değişikliği Konferansı,  protestolar gerekçe gösterilerek Şili yönetimi tarafından iptal edilmiş; zirvenin yeni adresi İspanya’nın Madrid şehri olmuştu.

ABD’deki Birleşmiş Milletler (BM) İklim Eylem Zirvesi’ne uçak kullanmamak için güneş enerjisiyle çalışan bir yarış teknesiyle giden ve oradan Güney Amerika’ya geçmeyi planlayan  Greta Thunberg’in planları da son anda değişince, sosyal medya hesabından tekrar Avrupa’ya dönebilmek için yardım istemişti. Thunberg; “Dünyanın yarısında yanlış yönde yolculuk yapmışım. Şimdi kasım ayında Atlantik’i geçmenin bir yolunu bulmalıyım. Biri ulaşım konusunda bana yardım edebilirse minnettar olurum” demişti.

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR