DünyaManşet

Greta Thunberg, Madrid’e gitmek için yardım arıyor

0

Şili’de gerçekleştirilecek COP25’in iptal edilmesi ve Madrid’e alınması üzerine, halen Los Angeles’te bulunan Thunberg, tekrar Atlantiği geçebilmek için destek istedi

Önümüzdeki ay Şili‘de yapılması planlanan COP25 İklim Değişikliği Konferansı, beş gün önce protestolar gerekçe gösterilerek Şili yönetimi tarafından iptal edildi.  Zirvenin yerni adresi ise İspanya’nın Madrid şehri oldu.

ABD’deki Birleşmiş Milletler (BM) İklim Eylem Zirvesi’ne uçak kullanmamak için güneş enerjisiyle çalışan bir yarış teknesiyle giden ve oradan Güney Amerika’ya geçmeyi planlayan iklim aktivisti Greta Thunberg’in planları da son anda değişti.

“Atlantik’i geçmenin yolunu bulmalıyım”

Güney Amerika yerine Avrupa‘ya geçmek durumunda kalan Thunberg,  Los Angeles‘tan tweet atarak yardım istedi:  “COP25 resmen Santiago’dan Madrid’e taşındığı için biraz yardıma ihtiyacım olacak. Dünyanın yarısında yanlış yönde yolculuk yapmışım. Şimdi kasım ayında Atlantik’i geçmenin bir yolunu bulmalıyım. Biri ulaşım konusunda bana yardım edebilirse minnettar olurum.”

ABD’ye yaptığı yelkenli yolculuğunu 14 günde tamamlayan genç iklim aktivisti, daha sonra ABD eyaletleri ve Kanada’ya yaptığı yolculuklarda treni kullandı; bazı rotalarda da eski Kaliforniya valisi, oyuncu Arnold Schwarzenegger’den elektrikli aracını kullandı.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.