COP26İklim KriziManşet

Greta Thunberg, Glasgow’da grev yapacak işçileri 5 Kasım’daki iklim grevine çağırdı

0

İsveçli genç iklim aktivisti Greta Thunberg, 5 Kasım Cuma günü Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği 26’ncı Taraflar Konferansı‘na (COP26) ev sahipliği yapacak İskoçya‘nın Glasgow kentindeki iklim grevine katılacağını açıkladı.

“İklim adaleti aynı zamanda sosyal adalet ve kimseyi geride bırakmamamız gerektiği anlamına geliyor” ifadelerini kullanan Thunberg, Glasgow’da grev yapacak işçileri de eyleme katılmaya davet etti.

İklim grevi, 5 Kasım Cuma günü Birleşik Krallık saati ile saat 11.00’da Kelvingrove Parkı‘nda başlayacak. Kitle, George Meydanı‘na yürüyüş düzenleyecek.

Her yaştan kişinin katılabileceği grevde maske takmak ve pandemi önlemlerine riayet etme gerekliliği bulunuyor.

Glasgow’da işçi grev

Maaşlarında zam talep eden Glasgow Kent Konseyi personeli uzlaşma sağlanmaması durumunda COP26’nın gerçekleşeceği ilk hafta greve çıkacaklarını duyurmuştu.

Çalışanlar, Unison ve Unite sendikaları ile birlikte, personeller için 2 bin Euro maaş artışı talep ediyor.

Çöp, temizlik, okul ve yiyecek-içecek alanlarında çalışan yaklaşık bin 500 işçinin greve çıkması durumunda yaklaşık 120 dünya lideri ve 25 bin delegenin katıldığı COP26, demiryolu hizmetlerinin iptal edildiği ve temizlikçilerin ve çöp toplayıcılarının grevde olduğu bir şehirde gerçekleşecek.

 

 

 

More in COP26

You may also like

Comments

Comments are closed.