ManşetTürkiye

Görme engelli yurttaşlar, engelsiz seçim istiyor

0

Türkiye Körler Federasyonu ve görme engelli hakları örgütleri, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) önünde eylem yaptı.

Bugün TBMM Başkanlığı‘nda görüşülmeye başlanacak yeni seçim kanunu teklifine konuya ilişkin düzenleme getirilmemesini protesto eden yurttaşlar,  Seçim Kanunu’nun 93. maddesine, görme engellilerin özgür ve bağımsız biçimde oy kullanmalarına olanak sağlayacak hükmün konulmasını istedi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, yeni seçim kanunu teklifine, görme engellilerin tek başlarına oy kullanmaları için bir düzenleme ekleyeceklerini açıkladı.

Buna göre, oy pusulalarında şablon uygulaması yapılacak. Yazıcı, “Bu düzenlemenin uygulanmasıyla ‘oyun gizliliği’ esası korunmuş olacaktır” dedi.

Görme engelli yurttaşlar, her seçimde gündeme gelen konuya ilişkin, pusulayı değiştirmenin yeterli olmadığını, ‘engelsiz binalar’ istediklerini de belirttiler.

Eylem sonlanırken AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz ve TBMM İçişleri Komisyon Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç alana geldi.

Yavuz, “Komisyon Başkanımız Hayati Bey ile, arkadaşlarımız ile bu teklifi gündemimize alacağımızı, sizin de arzu ettiğiniz şeyin gerçekleşeceğinizi size çok net söylemek isterim. Şimdiden hayırlı olsun” dedi.

Vekiller, mikrofonu eline alarak, kalabalığa düzenlemelerin yapılacağını söylediler. Bazı katılımcılar ise açıklamaların güven vermediğini söyleyerek tepki gösterdi.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.