ManşetTürkiye

Gölbaşı direnişi bir haftayı devirdi

0

Büyük Anadolu YürüyüşüGölbaşı Direnişi, Gölbaşı’ndaki direnişte bir haftayı geçtiler. Bugün direnişin sekizinci günü. Her geçen gün artan destek ve ilgi ile devam eden Direniş’te bugün de ziyaretler ve imece ile yaşama devam ediyor.

Geçen hafta bugün, polis tarafından engellenen Büyük Anadolu Yürüyüşü, katılımcılarının Gölbaşı’nda direnmeyi seçmesi ile Gölbaşı Direnişi’ne dönüştü. Bugün, fırtına dışında bir sorun yaşamayan direnişçilerin bekleyişi sürüyor. Direnişçiler gelecek günler için yoğun bir çalışma da sürüyor.

Dün itibariyle Gölbaşı’nı ziyaret eden Ankara Tabip Odası ise bir açıklamada bulundu. Açıklamada şunlara yer verildi:

* Aralarında kadın ve çocuklar bulunmakta, en temel barınma, korunma, ısınma, temizlik, su, besin, tuvalet ve atık gereksinimlerini karşılayamamaktadırlar. Özellikle kadın ve çocuklar en temel temizlik-hijyen koşullarının yoksunluğunu çekiyor.

* Çankaya Belediyesi’nin gönderdiği seyyar tuvaletlerin burada bekleyen polis tarafından kendilerine verilmediği öğrenildi.

* Bulaşıcı solunum yolları hastalıkları, ishaller, paraziter hastalıklar, idrar yolu enfeksiyonları ve zehirli hayvan ısırıkları ilk akla gelen tehditler. Uzun süreli hastalık ve sağlık sorunu olanlar, ilaç tedavisi altında bulunanlar herhangi bir bakımdan yoksun. Nitekim bazı katılımcıların geçtiğimiz bir hafta içerisinde hastalandıkları görüldü. Yaşanan ve yaşanması muhtemel olan bu olumsuzluklarda yetkililerin sorumluluğu olduğu açıktır.

* Sayılan nedenlerle, söz konusu ortam sağlıksız olup, uzun süre bu ortamda kalmaları katılımcılar için önemli riskler taşıyor.

Ayrıca bir grup da Gölbaşı Direnişçileri’ne destek vererek ODTÜ Vişnelik Tesisleri’nde kamp yapıyor.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.