ManşetYerel

Gökçeada sel nedeniyle afet bölgesine döndü

0

Çanakkale’nin Gökçeada ilçesinde gece etkili olan kuvvetli sağanak yağış, sel felaketine neden oldu. Felaketin boyutları günün ilk ışıkları ile birlikte ortaya çıkarken MHP’li Belediye Başkanı Ünal Çetin, ilçede durumun çok kötü olduğunu ve acilen afet bölgesi ilan edilmesini istedi.

İlçe Kaymakamı ise zarar gören işyerlerinin dere yatağı üzerine kurulduğunu söyledi.

Yaşanan sel felaketinden ilçenin yüzde 60’ı etkilendi.

İlk tespitlere göre, yaşanan selden 54 araç, 156 işyeri, 18 ev, çok sayıda bağ-bahçe zarar gördü, sayısı henüz tespit edilemeyen çok sayıda büyük ve küçük baş hayvan öldü.

images

Belediye Başkanı: Acilen yaralar sarılması

Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin, yağıştan en çok ilçe merkezinin etkilendiğinin söyleyerek ‘Yaşadığımız tam bir doğal afetti. Can kaybı olamaması sevindirici ancak Gökçeada’da durum çok kötü’ dedi. Çetin sözlerine şöyle devam etti:

‘Yağışın şiddetini artırmasından 5-10 dakika sonra dağlardan sular inmeye başladı. İlçe merkezine inen sular çok sayıda araç sürüklenip, zarar gördü. Yine çok sayıda ev ve iş yeri sular altında kaldı, her yer çamur deryasına döndü. Mahsur kalan vatandaşlar ise kepçe ile buldukları yerden alınıp kurtarıldı. Ancak, Gökçeada’nın kendi başına bu durumun altından kalkması mümkün değil. Yaklaşan bir turizm sezonu var. Özellikle işyerleri kullanılamaz durumda, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü bugün bir komisyonla adaya gelip zarar tespitine başlamalı. Acilen yaralar sarılmalı”

Yaşanan sel felaketinde çok sayıda büyük ve küçükbaş hayvanın da öldüğü öğrenildi. İlçede yaşanan elektrik kesintisi vatandaşların can güvenliği gerekçesiyle devam ediyor.

(Hürriyet / Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.