LGBTİ+ManşetTürkiye

Gökçe Saygı’nın katiline ömür boyu hapis cezası

0

Trans kadın Gökçe Saygı’yı geçen yıl 13 Mayıs’ta evinde yedi bıçak darbesiyle öldüren Şahin Yalçın “Kasten insan öldürme” suçundan ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

Antalya 3. Ağır Ceza Mahkemesi‘nde yapılan yargılamanın karar duruşmasına, tutuklu sanık Yalçın, cezaevinden SEGBİS aracılığıyla katıldı. Savcı, önceki duruşmalardaki mütalaasını tekrarlayarak, sanığın “sebepsiz yere maktulü bıçaklayarak öldürmesinden” dolayı, ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırılmasını talep etti. Sanık avukatının Yalçın için talep ettiği “haksız tahrik indirimi” mahkeme heyetince kabul edilmedi.

Antalya BİZ: Karar sevindirici

Antalya BİZ Cinsel Yönelim ve Cinsiyet Kimliği Araştırmaları Derneği‘nden avukat Ahmet Çevik, Kaos GL‘ye konuşarak davayı başından itibaren takip ettiklerini söyledi:

Kararı çok umut verici buluyoruz. Ne yazık ki trans kadın cinayetlerinde sıklıkla cezasızlıkla karşılaşıyoruz bu karar bu açıdan sevindirici. Translara yönelik ayrımcılığın çok yüksek olduğu bu dönemde bu karar umut vadediyor. Adalet arada da olsa yerini buluyor, umutlarımızı yeşertiyor.

More in LGBTİ+

You may also like

Comments

Comments are closed.