KadınManşetVideoYaşam

Göçmen Kadınlar Anlatıyor: Yaşamak için hiçbir umudumuz yok

0
Afganistan, Göçmen Kadınlar Anlatıyor

Video haber: Şenol BALİ/ Göçmen Kadınlar Anlatıyor
*

S.A. isimli Afganistanlı kadın, yıllar önce evlendi ve Mohammed isimli bir çocukları oldu. Taliban‘ın, 2021 yılının eylül ayında, Kabil‘i almasından sonra çift için ülkede yaşamak mümkün olmaktan çıktı. Zaten Taliban, S.A’nın kocası hakkında iki üç defa ihtar mektubu göndermiş ve ülkeden çıkmazsa işkencelerle yüz yüze kalacağı bildirmişti.

2021 yılının sonuna doğru aile, ülkeden çıkmaya karar verdi ve bunu başararak İran‘a vardı. İran’da, iki ay gibi bir süre kaldıktan sonra, anlaştıkları kaçakçının organize ettiği grupla Türkiye sınırına doğru hareket ettiler.

Yakalandıkları tipinin ardından gruptan kopan aile, biraz yürüdükten sonra hırsızlar tarafından soyuldu. Gece boyunca Türkiye sınırına doğru yürümeye devam eden çiftin, 1.5 yaşındaki çocukları donarak hayatını kaybetti. Baba, vahşi hayvanlardan korumak istediği çocuğunun cansız bedenini gömmeye çalışırken hipotermi geçirdi. S.A, kocasını metrelerce taşıyarak güvenlik güçlerinin olduğu bölgeye getirdi. Buradan hastaneye kaldırılan babanın el parmakları kesildi. Uzun süre hastanede kalan çift, tanıştıkları bir Afgan aracılığıyla kiralık bir eve yerleştirildi. Çift, o süreden beri bu evde yaşıyor ve etraftakilerin desteğiyle hayata tutunmaya çalışıyor:

‣Göçmen Kadınlar Anlatıyor: Suriye’den Van’a parçalanmış bir hayat… 

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.