Medya-İnternet

Gmail saldırısına Google’dan cevap

0

Google, 5 milyon Gmail hesabına ait bilgilerin ele geçirilmesiyle sonuçlanan saldırı hakkında açıklama yaptı. Şirket, hesaplara şüpheli erişimlerin sunucular tarafından bloke edildiğini savundu.

11 gmaile saldırıGoogle, Rusya merkezli olduğu tahmin edilen Gmail saldırısı hakkında açıklama yaptı. E-posta hesaplarına izinsiz girişlerin sunucular tarafından bloke edileceğini belirten Google, ele geçirilen şifrelerin sadece yüzde ikisinin işe yarayacağını savundu.

Google’dan yapılan açıklamada, “Ele geçirilen kullanıcı adı ve şifrelerin sadece yüzde 2’sinin kullanılabilir olduğunu gördük. Sistemlere izinsiz erişilmesini engelleyen otomatik sistemlerimiz bu girişimlerin birçoğunu engellemeye yönelik” ifadesi kullanıldı. Google ayrıca, ‘siber saldırıdan etkilenen hesapları koruduklarını ve kullanıcıları şifrelerini değiştirmeleri konusunda uyardıklarını’ belirtti.

Google, e-posta hesaplarıyla ilgili bir sorunla karşılaşıldığında, tanımayan cihazlardan ve lokasyonlardan yapılacak erişimleri bloke ettiklerini de belirtti. iCloud saldırısında olduğu gibi bir güvenlik açığından yararlanılmadığını savunan Google, hacker’ların kimlik hırsızlığı ve kötü amaçlı yazılımlarla hesap bilgilerine ulaştıklarını ifade etti.

Google blog sayfasından yapılan açıklamada, “Dikkat edilmesi gereken nokta, verilerin Google sistemlerindeki güvenlik bariyerleri aşılarak elde edilmediğidir… Genelde bu tür veriler diğer yöntemlerle ele geçirilmektedir” denildi.

Hacker’lar, dün Rus Bitcoin Security forumunda 5 milyon Gmail hesabına ait bilgiyi yayımlamış ve hesapların yüzde 60’ına erişebildiklerini öne sürmüştü.

(Al Jazeera Türk)

You may also like

Comments

Comments are closed.