Doğa Mücadelesi

Giresun’da 4 HES’e durdurma

0

Giresun‘un Dereli İlçesi‘ndeki 4 HES Projesi’ne, Ordu İdare Mahkemesi tarafından yürütmeyi durdurma kararı verildi.

KTÜ’de yapılacak bilirkişi incelemesinin ardından HES’lerin sürüp sürmeyeceğine ilişkin karar verilecek

Giresun’un Dereli İlçesi’nde yapılması planlanan 8 hidroelektrik santral projesi ile ilgili Ordu İdare Mahkemesi’ne açılan davalar ilk sonuçlarını verdi. Mahkeme Kanat, Barça, Serhat ve Yüce HES projelerinin yürütmesini durdurdu. Bir projede de davalı idarenin savunmasına karar veren mahkeme, 3 proje hakkında ise incelemeyi sürdürdüğünü belirtti.

Karara göre Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden (KTÜ) 4 kişilik bir bilişrkişi heyeti rapor hazırlayacak ve mahkemeye sunacak. Mahkeme nihai kararının raporları inceledikten sonra verecek.

Temiz suya ulaşım haktır

HES’lerin dere yataklarına, vadiye ve doğal hayata verdiği zarar durdurmak amacıyla 8 HES projesinin iptali istemiyle dava açan Dereli Aksu Vadisi’ni Koruma Platformu adına Bülent Aslan bir açıklama yaptı. HES Çalışma Grubu’nun yöre halkının mücadelesine hukuki destek vermeyi borç bildiğini söyleyen Aslan, temiz suya ulaşımın temel bir insan hakkı olduğunu vurguladı.

Aslan, İstanbul Barosu Çevre Komisyonu HES Çalışma Grubu’nun verdiği hukuki destek ile açılan davalar sonucunda Tortum’da, Loç Vadisi’nde, Gerze’de, Solaklı’da ve daha birçok vadide yürütülen mücadelenin demokratik ve meşru olduğuna dikkat çekti.

You may also like

Comments

Comments are closed.