ManşetTürkiye

15.30: Gezi Parkı’nda dakika dakika: Gezi Parkı’na dikilen yeni fidanlar

0
Yeşiller ve Sol Gelecek eş sözcüsü Sevil Turan forumda konuşuyor. 68'in Çiçek çocukları varsa 13'ün de Gezi Çocukları var

Gezi Parkı’nda günlerdir süren bekleyiş ve doğaya sahip çıkma hareketi devam ediyor.

Yaşananları canlı yayın ile BURADAN izleyebilirsiniz.

Saat 15.30: Sabahki polis baskını sırasında sökülen fidanların yerine yenileri dikildi. Doğa her zaman kendini yenilemesini bilir. Hükümet kendi içinde bu yenilenmeyi başaramaz ise Gezi Çocukları’nın başlattığı bu hareket de onları ya yenileyecek ya da değiştirecektir.

Saat 15.10: Sosyal Medya duyurumuz üzerine ilk fotoğraflar Didem Balatlıoğulları’ndan geldi. Kendisine teşekkür ediyoruz. Gezi Parkı’ndaki tüm gelişmeleri [email protected]‘a gönderebilirsiniz.

Saat 14.45 Gezi Parkı’nda bulunan arkadaşlarımızdan bilgi aldık. İlk haber Ayşe Bereket’ten. Okan Bayülgen ile telefon görüşmesi yapmış. Bayülgen gece 12:00’de Taksim Gezi Parkı’na gelip Gezi Parkı Nöbetçilerine kitap okuyacak.

AyşeBereket, bir haber de CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur hakkında iletti. Parka gelmek için saat 11:00’de Ankara’dan havayolu ile İstanbul’a gelen Onur, Rihanna konseri sebebiyle yaşanan trafiğe takılı kaldığı için henüz parka ulaşamadı. Gençler, konseri boşverin, yırtın o biletleri ve hemen Gezi Parkı’na gelin. Hatta Rihanna’ya da haber edin, o da parka teşrif etsin.

Bir diğer haber ise Cihat Demirtaş’dan. Yeşiller ve Sol Gelecek İstanbul tam tekmil Gezi Parkı’nda. İzmir eş sözcüsü Güneş Akçay’ın da sırf  Gezi Nöbeti için İstanbul’a geldiğini aktaralım. Yeşiller/Sol genel eş sözcüsü Sevil Turan’ın da Gezi Parkı Forumu sırasında yaptığı konuşmanın fotoğrafını aşağıda bulabilirsiniz.

Haydi herkes Gezi Parkı’na. Sen yoksan bir eksiğiz.

Yeşiller Sol İzmir eş sözcüsü Güneş Akçay (sırtı dönük, siyah tişörtlü) Gezi Nöbeti için İzmir'den geldi

Yeşiller ve Sol Gelecek eş sözcüsü Sevil Turan forumda konuşuyor. 68'in Çiçek çocukları varsa 13'ün de Gezi Çocukları var

 

Saat 14.15: Park’taki inisiyatif, 19:00’da toplu olarak hareket etme kararı aldı.

Belediye asıl iştigaline üç gün sonra başlamış görüntüler de vermeye başladı. Parktaki ağaçlar ile ilgilenen, çimleri sulayan belediye çalışanları gözlerimizi yaşarttı desek yeri.

Saat 13.55: Metro çalışmaya başladı. Sabah engellenen metroyu kullanarak da Gezi Nöbetine katılmak. Mücadeleyi bir kişi daha arttırmak mümkün.

Hashtaglere de yenileri ekleniyor sürekli  #GeziyeGeziyeKazanacağız #direngeziparkı gözümüze son çarpanlar. Taksim de bizim, İstanbul da, Gezi Parkı da. Haydi İstanbul, gün Gezi de biri bin, bini yüzbin yapma günüdür

Saat 13.20: Forum devam ediyor. Forumda çıkan kararlardan bir tanesi #GeziyeGeziyeKazanacağız oldu. Ayrıca RedHack’ten bir süpriz bekleniyor.


Saat 13.00: Forum başladı. Herkes sırayla konuşmalar yapıyor.

Saat 12.00: Hükümetin baskısı ve medyanın otosansürü kendini göstermeye başladı. Sivil giyimli insanların eylemcilerin çadırlarını yaktıkları görüntüleri yayından kaldıran NTV, haberlerinde “Eylemciler çadırlarını kendileri yaktı.” şeklinde yalan yaymaya başladı. Neyse ki görüntüler internette var.

Saat 11.45: 12.30’da gerçekleşecek olan Forum’un hazırlıkları sürüyor. Akşam herkes Gezi Parkı’na çağrılıyor.

Saat 10.50: CHP İstanbul milletvekilleri Umut Oran ve Gürsel Tekin parka geldiler.

Saat 12.30’da parkta bir Forum gerçekleşecek.

Gezi Parkı'nın son hali ve ölümü bekleyen ağaçlar

Gezi Parkı'nın son hali ve ölümü bekleyen ağaçlar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Haber: Koray Doğan Urbarlı – Alper Tolga Akkuş

(Yeşil Gazete)

 

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.