ManşetTürkiyeUncategorized

Gezi davasında Aksakoğlu’na tahliye, Kavala’nın tutukluluğuna devam

0

Gezi davasında sekiz aydır tutuklu bulunan Yiğit Aksakoğlu tahliye edildi. Aksakoğlu, gece saatlerinde Silivri Cezaevi’nden bırakıldı. Osman Kavala’nın ise tutukluluğunun devamına hükmedildi. Bir sonraki duruşma 18-19 Temmuz’da.

Gezi davasında sanıkların iki gün süren savunmalarının ardından, ilk ara kararda, yaklaşık sekiz aydır tutuklu bulunan Yiğit Aksakoğlu tahliye edildi.  602 gündür tutuklu bulunan iş insanı Osman Kavala hakkında ise tahliye kararı çıkmadı. Mahkeme Kavala’nın tutukluluğunun devamına hükmetti.

İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi, tahliye edilen Aksakoğlu hakkında adli kontrol tedbiri olarak yurtdışı yasağı uygulanmasına karar vererek, haftada bir gün ikametine en yakın karakolda imza atma şartı getirdi.

Çiğdem Mater ve Mine Özerden’in adli kontrol tedbiri olarak yurtdışı yasaklarının kaldırılması talebi ise mahkeme tarafından reddedildi.Mahkeme, İnanç Ekmekçi’nin bir sonraki celseye hazır olması halde savunmasının alınmasına karar verdi, ancak istinabe (bulunduğu yerdeki mahkemede ifadesinin alınması) talebini kabul etmedi.

Ara kararda, hakkında yakalama kararı bulunan sanıklar Mehmet Ali Alabora, Ayşe Pınar Alabora, Can Dündar, Gökçe Yılmaz, Handan Meltem Arıkan ve Hanzade Hikmet Germiyanoğlu için kararın infazının beklenmesine karar verildi. Gezi davası duruşmaları, 18 ve 19 Temmuz’da yeniden Silivri’de görülmek üzere ertelendi.

‘Osman Bey için çok üzgünüm, 20 aydır sebebsiz içerde’

Gece saatlerinde Silivri Cezaevi’nden çıkan Yiğit Aksakoğlu, cezaevi önünde yaptığı konuşmada “Bugün çıktığım için çok mutluyum. Ama Osman bey için çok üzgünüm. 20 aydır sebepsiz içeride” ifadelerini kullandı. Tahliye kararından saatler sonra salıverilen Aksakoğlu’nu eşi Ünize Aksakoğlu ve yakınları alkışlarla karşıladı. Aksakoğlu, cezaevi önünde yaptığı konuşmada “Ne tutuklanmayı ne de tahliyeyi bekliyordum. Bugün çıktığım için çok mutluyum. Ama Osman bey için çok üzgünüm. 20 aydır sebepsiz içeride. İçeride haksız yere tutuklu çok sayıda insan var. Bize piyango çıkmadı. Bir an önce bu ülkeye adalet gelmeli” diyerek konuştu.

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.