Doğa MücadelesiManşet

Gerzeden Ankaraya yürüyüşün 2. günü

0

Sinop’un Gerze ilçesine yapılacak olan termik santrale karşı mücadele veren Gerzeliler Gerze-Ankara yürüyüşü başlattı.

Yürüyüşe Gerze’den başlayan emekli öğretmen Ferhat Hançer (57) ve Esnaf Mustafa Kınay’ı (66) Bafra’da Eğitim Sen üyeleri karşıladı.

Ferhat Hançer, “İki gündür yürüyoruz, 11 gün daha yürüyeceğiz. Amacımız Gerze’de yapılması planlanan termik santralin (Çevresel Etki Değerlendirmesi) ÇED görüşmeleri sırasında orda olmak. 30 Nisan günü Çevre ve Şehircilik bakanlığında termik santralle ilgili karar verilecek.

Arkadaşımla beraber yürüyerek 30 Nisan sabahı Ankara’da olmayı planlıyoruz aynı zamanda bir gece önce Gerze halkı otobüslerle sabahleyin Ankara’da olma üzere yola çıkacaklar böylece 30 Nisan sabahı otobüslerle gelen Gerzelilerle buluşarak bakanlığın önüne gitmeyi planlıyoruz.” dedi

Bafra girişinde Bafra Eğitim Sen üyeleri tarafından alkışlarla karşılanan Ferhat Hançer ve Mustafa Kınay hedeflerinin 30 Nisan günü Ankara’da olmak olduğunu söylediler.

Eğitim Sen Bafra Şube Başkanı Tacettin Koca, “Termik santrali sadece Gerze’yi İlgilendirmiyor. Bafra’yı da ilgilendiriyor. Kuş uçuşu mesafe 50 kilometre Gerze üzerine yayılacak o kül bulutları rüzgârla birlikte Bafra ovasına yayılacak ve Bafra’ya da ciddi bir tehdit içeriyor. Bafralılar olarak bizde size desteğe geldik “ şeklinde konuştu.

Eğitim Sen üyeleri Gerze’den Ankara’ya yürüyen Ferhat Hançer ve Mustafa Bafra çıkışına kadar eşlik ettiler.

(bafrahaber.com)

You may also like

Comments

Comments are closed.