İfade ÖzgürlüğüManşetTürkiye

Gergerlioğlu’nun beş yıl önceki paylaşımı nedeniyle verilen hapis cezası onandı

0

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkında 2016 yılında yaptığı bir sosyal medya paylaşımı nedeniyle verilen 2 yıl 6 ay hapis cezası Yargıtay 16’ncı Ceza Dairesi tarafından onandı.

Gergerlioğlu, yargılandığı Kocaeli 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 21 Şubat 2018’de “propagandası yapmak” suçundan hapse mahkum edilmişti.

İtiraz üzerine doysa üst mahkemeye taşınmış, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 3’üncü Ceza Dairesi de hükmü onamıştı. Temyiz üzerine dosya Yargıtay’a geldi.

Gerekçe şiddetin teşvik edilmesi

Dosyayı inceleyen Yargıtay 16. Ceza Dairesi, Gergerlioğlu’na verilen 2 yıl 6 ay hapis cezasını onadı. Dairenin gerekçesinde, Gergerlioğlu hakkında milletvekili seçilmeden önce soruşturmanın başlatıldığı, kovuşturmaya devam edilerek, hüküm kurulduğu hatırlatıldı.

AA’nın aktardığına göre Yargıtay 16. Ceza Dairesinin gerekçesinde şöyle denildi:

20 Ağustos 2016 tarihli paylaşımında, örgüt mensuplarının silahlı fotoğrafının görsel olarak kullandığı, örgütün cebir ve şiddet içeren eylemlerini meşru gösteren ve teşvik eden ifadeler içerdiği anlaşılmıştır.

PKK’nın meşru gösterilmeye çalışılması şeklindeki eyleminin bağlamı ve mahiyeti itibarıyla örgütün siyasi veya sosyal etkinliğini artırmak, sesinin kitlelere duyurulmasını sağlamak, örgütün başa çıkılması imkansız bir güç olduğu ve amacına ulaşabileceği kanaatini toplum üzerinde oluşturmak, halkın örgüte sempatisini artırmak ve aktif desteğini sağlamak amacı taşıdığı belirlenmiştir.”

You may also like

Comments

Comments are closed.