İfade ÖzgürlüğüManşetTürkiye

Gergerlioğlu tahliye oldu: ‘Nerede kalmıştık?’

0

Milletvekilliğinin düşürülmesiyle birlikte tutuklanan HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) vekilliğinin düşürülüp cezaevine gönderilmesiyle ilgili hak ihlali kararını vermesinin beş gün ardından Sincan Cezaevi‘nde tahliye edildi.

Gergerlioğlu, tahliyesinin ardından HDP Genel Merkezi‘nde yaptığı açıklamada Anayasa Mahkemesi’ne teşekkür etti.

Tahliyeyi oğlu duyurdu

Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun oğlu Salih Gergerlioğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla ‘Artık özgür:)’ notuyla babasının tahliyesini duyurdu.

‘Nerede kalmıştık? :)’

Ömer Faruk Gergerlioğlu ise tahliye sonrası ilk sosyal medya paylaşımda “Nerede kalmıştık? :)” ifadesini paylaştı.

‘Yargı sürecinin utanması gerekiyor’

Tahliye sonrası HDP Genel Merkezi’nde bir açıklama yapan Ömer Faruk Gergerlioğlu, hukuksuzluğun had safhada olduğunun altını çizdi ve şu açıklamalarda bulundu:

İstedikleri kadar zulüm etsinler. Direne direne kazandık. Beni darbederek evimden çıkartılırken, ‘Bu hikaye burada bitmez’ dedik. Biz geri adım atmayacağız, çünkü haklıyız dedik. Bu zaferi en başta halkımıza armağan ediyorum. Tüm duyarlı insanlar direndi. Cezaevinde o dört duvar arasında bana edilen duaları, sevgi dileklerini hissettim. Bu bizim değil halkın zaferidir. Bu kadar zorbalık içinde bu halkın yüzünün gülmesine çok ihtiyacı vardı. Bundan dolayı çok mutluyum.

5 yıl önce ben barış istedim diye Kürt meselesinde, 27 yıllık kamu doktorluğumdan ihraç edildim. Türkiye’de kime güveneceğiz biz? 5 yıldır mağdur ediliyorum. Tüm ezilenler mağdur ediliyor. Hukuksuzluk had safhada.

Buradan Anayasa Mahkemesi’ne teşekkür ediyorum. Hızlı bir süreç işletti. 1 Temmuz’da karar verildi. Çok net bir karardır. Oy birliğiyle alınmıştır. Yargı sürecinin utanması gerekiyor.”

You may also like

Comments

Comments are closed.