2023 KAHRAMANMARAŞ DEPREMİManşetTürkiye

GENSED’den depremzedelerin elektrik ihtiyacı için güneş enerjisi kampanyası

0

Kahramanmaraş merkezli depremlerle yıkıma uğrayan illerde yaşanan enerji ihtiyacı hayatı birçok yönden olumsuz etkilerken, Güneş Enerjisi Sanayicileri ve Endüstrisi Derneği (GENSED), bölgenin elektrik gereksiniminin karşılanabilmesi için kampanya başlattı. 

Birçok kentte iki büyük deprem nedeniyle altyapı yerle bir oldu. Ayrıca artçı sarsıntılarının devam etmesi nedeniyle yangın gibi ikinci felaketlerin önüne geçilebilmesi için elektrik dağıtımı ya durduruldu ya da kısıtlandı.

Ancak elektrik, bölgedeki hastanelerin yanı sıra hayati önem taşıyan iletişim cihazları, ısıtıcılar ve gıdaların muhafazası için gereken soğutucuların çalıştırılması gibi nedenle afetzedelerin en temel ihtiyaçlarından biri.

Enerji ihtiyacı, paket enerji sistemleri ile karşılanacak

GENSED, bu koşullar altında, deprem bölgesinin elektrik ihtiyacını güneş enerjisiyle karşılamak için bir destek kampanyası başlattığını duyurdu. 

Açıklamada “Yaşadığımız bu zor günleri dayanışma ile aşmak için çalışıyoruz” ifadelerine yer veren GENSED, sektörden yüzlerce firmanın bölge halkı için ayni, nakdi yardımlarda bulunmak üzere hızla harekete geçtiğini ve birçok firmanın kurtarma çalışmalarına insan gücü ile katkı sunduğunu hatırlattı.

Dernek, bölgedeki konteyner ve çadır gibi yerlerde depremzedelerin aydınlatma ve telefon şarj ihtiyaçlarının karşılanması için şebekeden bağımsız enerji sistemleri oluşturulacağını duyurdu:

Sektör olarak seferber olduğumuz bu zor günlerde, deprem bölgelerinde bulunan konteyner, çadır vb. yerlerin aydınlatma ve telefon şarj ihtiyaçlarını karşılamak üzere şebekeden bağımsız Paket Enerji Sistemleri oluşturulacaktır.

GENSED, deprem bölgesinde enerji temini konusundaki çalışmalara destek verebilecek sektör paydaşlarını güneş paneli, off-grid inverter, batarya ve şarj cihazı gibi ürünler sağlamaya veya piyasadan temini konusunda yardım etmeye çağırdı.

You may also like

Comments

Comments are closed.