Kültür-SanatManşet

‘Gençler de var’ sergisi 25 Ağustos’ta açılıyor: Geliri depremzede gençler için kullanılacak

0
Fotoğraf: Sanatatak

Geliri deprem depremden etkilenen gençlerle yapılacak atölyelere kaynak oluşturmak üzere kullanılacak sanat işlerinin üretileceği atölye için gençler Talebeyiz Biz çatısı altında bir araya geldi.

25 gençten oluşan Talebeyiz Biz’de katılımcı bir yöntemle belirlenen “Gençler de var!” teması ile oluşturulan sergi, Tütün Deposu’nda 25 Ağustos ile 9 Eylül tarihleri arasında açılıyor.

25 Ağustos’ta 19.00-21.00 arası Tütün Deposu‘nda açılışı yapılacak sergi,  Talebeyiz Biz Derneği‘nin Dayanışma için Sanat Projesi, depremin hemen ardından gençlerin çağrısıyla hayata geçti:

“Depremin sarsıntısını deprem bölgesindeki genç arkadaşlarımızla birlikte hissettik ve hissetmeye devam ediyoruz. Deprem bölgesinde yapılan çalışmalarda gençlerin unutulduğunu gördükçe üzülüyoruz. Biz ne kadar bağırsak da sesimiz dinlenilmezken, ‘apolitik’ , ‘vurdumduymaz’ gibi yaftalamalara maruz kalıyor; yetişkinleri gençlerden ve çocuklardan üstün gören anlayışın baskısı altında eziliyoruz.”

Genç sanatçıların sesinden betimlemeler

Sergilenen işlerin, genç sanatçıların kendi sesinden sesli betimlemesinin de bulunduğu Gençler de Var! sergisi, Türkiye’de genç olmanın nasıl deneyimlediğine ışık tutuyor ve yetişkinlerin gençlerle dayanışabilmek için yapabileceklerine ilişkin önemli ipuçları veriyor.

You may also like

Comments

Comments are closed.