ManşetYeşillerden

Genç Yeşiller: AB, Türkiye ile müzakerelere devam etmeli

0

Avrupa Genç Yeşiller Federasyonu, Avrupa Parlamentosu’nun Yeşil üyelerine gönderdikleri mektupla Türkiye ile müzakerelerin resmen askıya alınmasına karşı olduklarını belirttiler. Böyle bir hamlenin Türkiye’deki Avrupa yanlısı, demokratik güçleri ve sivil topluma zarar vereceğini, AB’nin Türkiye’ye sırtını döndüğünü göstereceğini düşündüklerini ifade eden Genç Yeşiller; şu anda Türkiye’deki demokratik güçlerin AB’nin desteğine her zamankinden daha çok ihtiyacı olduğunu da belirttiler.

Aynı zamanda bundan üç yıl önce AB ve Türkiye arasında imzalanan Geri Kabul Anlaşmasını mülteci krizine çözüm olarak sunan politik grupların bugün, Avrupa Parlamentosu seçimlerinden iki ay önce, Türkiye’nin AB ile müzakerelerin bitirilmesi yönünde oy kullanmasını da manidar bulduklarını da mektupta vurgulayan Genç Yeşiller; “Bu gruplar bundan üç sene önce AKP hükumeti Güneydoğu bölgesinde yüzlerce sivilin ölümüne neden olan saldırısı esnasında, binlerce kişi gözaltına alınır ve tutuklanırken, sokağa çıkma yasağı uygulanırken, tüm haklar askıya alınmışken sessizlerdi, şimdi ses çıkarmalarının nedeni insan haklarına, demokrasiye, hukukun üstünlüğüne vs. saygılı olmalarından değil seçim fırsatçılığı yapmalarındandır.” diyerek yapılacak oylamaya yönelik tavırlarını ortaya koydular.

Oylama sırasında Avrupa Yeşilleri bir değişiklik önerisi vererek müzakerelerin askıya alınması yerine mevcut durum olan dondurulmasını önerdi, ancak bu öneri kabul edilmedi. Oylamanın sonuçlarına göre Avrupa Yeşilleri’nin çoğunluğu çekimser oy kullandı. 

Oylama sonuçları için http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-//EP//NONSGML+PV+20190313+RES-RCV+DOC+PDF+V0//EN&language=EN

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.