Kültür-SanatManşet

Genç Piyanist Başak Merev, Açık Radyo’da ‘Yeni’ programında

0

Başak Merev, 26 Temmuz Salı günü 14.30’ da öğretmeni Prof. Metin Ülkü ile Açık Radyo’da Hande Akkan’ın hazırlayıp sunduğu “YENİ” programına konuk olarak katılacak.

Almanya’ da sürdüreceği piyano eğitimi için acil burs desteğine ihtiyacı olan Merev’ in müzik çalışmalarından bahsedeceği ve konserlerinden kayıtların da dinletileceği programı fm 94.9 frekansından veya  www.acikradyo.com.tr/stream üzerinden dinleyebilirsiniz.

65

Başak Merev Ruhi Su’nun müzik eğitiminden geçmiş bir müzisyen. 2000’li yılların başında, daha henüz 2-3 yaşındayken anne ve babasıyla Ruhi Su Dostlar Korosu’nun çalışmalarına gelmeye başladı.

Sonraki yıllarda Ruhi Su Dostlar Korosu’nun bazı konserlerinde de sesiyle de yer alan küçük Başak, bugün 17 yaşında ve usta bir piyanist olma yolunda ilerliyor.  

Ailesinin de özendirmesiyle 2004-2009 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda yarı zamanlı piyano eğitimi alan Başak Merev, 2009-2016 yılları arasında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) Devlet Konservatuvarı’nda Prof. Metin Ülkü’den tam zamanlı piyano eğitimi aldı.

BAŞAK MEREV: AHMET ADNAN SAYGUN, AKSAK TARTILAR ÜZERİNE ETÜD OP. 38 NO.1

Lise eğitimi boyunca, İdil Biret, Nikolai Demidenko, Jean Bernard- Pommier,  Arnulf von Arnim,  Jerzy  Sterczynski, Peter Katin,  Andreas  Weber,  İlya İtin,  Misha Dacic,  Julian  Gorus,  Gülsin  Onay, İbrahim Yazıcı,  Milena  Mollova,  Alicja Paleta-Bugay, Hilary Demske ile çeşitli festival ve ustalık sınıflarında çalışan Merev, liseyi eğitimini geçtiğimiz Haziran ayında sınıfının en yüksek notunu alarak tamamladı.

“Verda Erman’ı Anma Konseri” ve “Kamuran Gündemir Anısına Genç Yıldızlar Konseri ”nin de aralarında olduğu birçok oda müziği konseri ve solo resital verdi.

Başak Merev, 2004’ de başlayan kısa müzik yaşamında çeşitli ödüller aldı. Uluslararası 9. Pera Piyano Festivali Yarışması’nda “3. lük Ödülü”, Ulusal 1. Vedat Kosal Piyano Yarışması’nda “Verda Erman Özel Ödülü ”ne değer görüldü. 2015-2016 sezonunda Milli Reasürans’ta Parlayan Yıldızlar Serisinde finalist olarak sahneye çıkarak “Meriç Soylu Parlayan Yıldızlar Mansiyon Ödülü” ne layık görüldü.

Almanya’da devam edecek eğitim için desteğe ihtiyaç var

64

Lisans eğitimi için Almanya’da başvurduğu Münster ve Frankfurt Müzik Yüksekokulları ve Essen’ deki Folkwang Sanat Üniversitesi Müzik Yüksek Okulu Piyano Bölümü sınavlarına giren Başak Merev her üç sınavı da kazandı ve tercihini Essen’deki okuldan yana kullandı ve Folkwang Sanat Üniversitesi Müzik Yüksek Okulu Piyano Bölümü’ne kaydını yaptırdı.

2016 yaz döneminde İdil Biret ve Dimitri Bashkirov ile ustalık sınıfı çalışmalarına katılacak olan Başak Merev, eğitimine Essen Folkwang Üniversitesi’nde Prof. Hisako Kawamura ile devam edecek.

Başak Merev’ in söz konusu eğitimini tamamlayabilmesi için desteklerimize ihtiyacı var. Öğrenci vizesi başvurusu öncesinde teminat olarak 8.640 EUR banka hesabına yatırması ve sonrasında da Almanya’daki eğitimini sürdürebilmesi için burs alması gerekiyor.

Başak Merev’ e destek olmak için [email protected] adresinden iletişim kurabilirsiniz.

 

Haber ve Multimedya: Ercüment Gürçay

(Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.