İklim KriziManşet

Genç aktivistler, iklim mücadelesi için topladıkları imzalarla Meclis’te

0
genç aktivistler

Üç genç aktivisti ve iklim değişikliğine dikkat çekmeyi amaçlayan Nil Sarrafoğlu, iklim kriziyle mücadele konusunda kamuoyu farkındalığını artırmak ve mevcut politikaların yetersizliğine dikkat çekmek amacıyla başlattıkları imza kampanyasını Türkiye Büyük Millet Meclisi‘ne (TBMM) taşıdı.

Change.org üzerinden toplanan binlerce imza, TBMM Dilekçe Komisyonu‘na sunuldu.

Atlas Sarrafoğlu, Ela Naz Birdal ve Seren Anaçoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ilgili bakanlıklar tarafından Birleşmiş Milletler‘e sunulan ulusal katkı beyanlarını yetersiz buldukları gerekçesiyle başlattıkları hukuki sürecin yanı sıra, TBMM’de milletvekilleriyle iklim kanunu ve devam eden kampanyaları hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Danıştay geçen ay, iklim krizinin yıkıcı etkileriyle, çocuk ve gençlerin temel hak ve hürriyetleri arasında bağlantı kuran iklim davasına, ret kararı vermişti.

Gençler Türkiye’ye iklim davası açtı
İklim aktivisti gençlerin Türkiye’ye açtığı dava incelenmeden reddedildi

genç aktivistler

Aktivistler, TBMM’deki ziyaretlerinde, gezegenin ve geleceğin kurtarılması adına acil eylem çağrısında bulunarak, iklim kanununun bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı.

Farkındalık kampanyalarına destek sürüyor

Nil Sarrafoğlu’nun başlattığı ve yaklaşık 8 bin kişinin destek verdiği kampanya, iklim değişikliğinin inkarına karşı kamuoyu farkındalığını artırmayı hedefliyor. Sarrafoğlu, bilimsel gerçeklere dayalı farkındalık yaratma amacı güdüyor ve bu konuda medyanın rolünün önemine dikkat çekiyor.

“İklim inkarcılığının yaydığı bilgi kirliliği geleceğimiz, çocuklarımız için bir tehdit” diyen Nil Sarrafoğlu’nun Change.org/iklimkamuspotu adresinde yürüttüğü kampanyaya yaklaşık 8 bin kişi destek verdi. İklim kriziyle ilgili bilimsel gerçeklere dayanan bir kamu spotu yapılmasını talep eden Sarrafoğlu, imzaları TBMM Dilekçe Komisyonu’na teslim etti.

“Televizyon kanalları ve radyolarda, karbonsuz bir geleceği sağlamak için bilimsel açıdan farkındalık ve bilgilendirme çalışmalarına kaynak sağlanması için atacakları adımların takipçisi olacağım,” diyen Sarrafoğlu, kampanya metninde şu açıklamalarda bulundu:

“Ne yazık ki bugüne kadar iklim krizine karşı mücadeleleri engellemeye çalışan iklim inkarcılığı Türkiye’de de hortladı. İklim krizinin varlığını inkar ediyorlar, iklim krizini durdurmak için alınması gereken tedbirler hakkında yalanlar, yanlış bilgileri yaygınlaştırıyorlar ve bilgi kirliliği üretiyorlar. İklim inkarcısı bu toplulukların amaçları, eylemlerinin nasıl finanse edildiği gibi sorular ise büyük bir muamma.”

More in İklim Krizi

You may also like

Comments

Comments are closed.