TürkiyeHayvan HaklarıManşet

Gelen tepkiler üzerine geri adım atıldı: Tunceli’de yaban keçisinin avlanmasına izin yok

0

Amerikalı iş insanı Bradley Garret Van Hoose‘a Tunceli’de ‘av turizmi’ kapsamında yaban keçisi öldürebilmesi için hazırlanan avcılık belgesi gelen tepkilerin ardından iptal edildi.

Belgenin iptal edildiğini Cumhuriyet Halk Partisi Tunceli Milletvekili Polat Şaroğlu duyurdu. Şaroğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Son günlerde basında yer alan, Tunceli Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından ABD’li bir iş insanına bir adet dağ keçisi vurma izni verildiği yönündeki haberler üzerine Tunceli Valisi Sayın Mehmet Ali Özkan ile yaptığım görüşme neticesinde söz konusu izin belgesinin iptal edildiği ve avlanmanın yapılmayacağı bilgisini kamuoyunun dikkatine sunarım.”

7-13 Aralık tarihleri arasında izin verilmişti

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, Antalya merkezli Caprinae Travel isimli firmanın başvurusu üzerine dağ keçilerinin avlanması için iş insanı Bradley Garrett Van Hoose’a avcılık belgesi temin edilmişti. Bölge halkının kutsal saydığı ve Hızır‘ın keçisi olarak bilinen dağ keçilerinin avlanmasına için 7-13 Aralık tarihleri arasına izin verilmişti.

Ancak, geçtiğimiz temmuz ayında Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nün Tunceli’de dağ keçilerinin avlanabilmesi için açtığı 17 dağ keçisinin avlanmasıyla ilgili ihale gelen tepkiler üzerine iptal edilmişti.

‘Seni bekliyor olacağım’

Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, iznin verilmesinin ardından avcıya seslenerek şunları söylemişti:

Bizim için doğadaki hiçbir cana asla paha biçilemez…Dürbünlü silahı ve 50 mermisiyle dağ keçisini katletmek için gelecek olan kişiye sesleniyorum. Yarın köylüler ve duyarlı tüm dostlarla orada seni bekliyor olacağım.”

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.