Ekolojiİklim KriziManşet

Dersim’deki yangın 13’üncü gününde: Hozat-Ovacık arasındaki yangın devam ediyor

0

Dersim‘in Hozat ilçesine bağlı Danzi ve Kurukaymak köyleri ile Koçeri mezrasında 17 Ağustos’ta yapılan askeri operasyonun ardından başlayan ve Ovacık ilçesine sıçrayan orman yangını 13’üncü gününde devam ediyor.

Özel güvenlik bölgesi ilan edilmiş alanda çıkan yangına günler boyunca müdahale edilmemiş, belediyenin ve gönüllülerin müdahale çabaları ise engellenmişti.

Havadan müdahale başladı

Havadan müdahale ancak 12’nci günde başladı. Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, Ovacık Munzur Vadisi Fırtına Veli Çeşmesi mevkiindeki yangına profesyoneller ve gönüllülerden oluşan 60 kişilik ekibin müdahale ettiğini söyledi.

‘Hozat-Ovacık arasındaki yangın sürüyor’

Dersim Belediyesi’nin sosyal medya hesabından gece geç saatlerde yapılan paylaşımda “Hozat-Ovacık arasındaki yangın sürüyor bugün havadan müdahale yapıldı. Bunun yanı sıra Munzur Vadisi Fırtına Veli Çeşmesi bölgesindeki yangın kısmen kontrol altına alınmasına rağmen devam ediyor” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada profesyonel ekipler ve gönüllülerle birlikte söndürme çalışmalarına devam edileceği belirtildi.

Üç noktadaki yangın söndürüldü

Orman Genel Müdürlüğü (OGM), ise yangına 1 uçak, 2 Helikopter, 2 dozer, 2 greyder, 3 arazöz, 5 ilk müdahale aracı ve 40 personelle müdahale edildiğini duyurdu.

Akşam saatlerinde Hozat ilçesinin Tanzi Deresi bölgesindeki orman yangınının kontrol altına alındığını açıkladı.

Tunceli Valisi Mehmet Ali Özkan ise dört noktada devam eden yangının 3 noktasının tamamen söndürüldüğü ifade etti.  Özkan, “Şu anda alan kontrol altına alınmış vaziyette. Arkadaşlarımız hem karadan hem de havadan müdahaleye devam ediyorlar. Küçük bir alanda tütmeler şeklinde devam eden bir yangın” dedi.

 

More in Ekoloji

You may also like

Comments

Comments are closed.