Hafta SonuManşet

Gazino’dan “İnsan olmak yasak”

0

Barış Erdem ve Cem Akkartal tarafından 2007 yılında kurulan Gazino’nun ilk stüdyo albümü olan “İnsan Olmak Yasak” WePlay etiketiyle müzik marketlerdeki yerini aldı. Albüm, söz ve müziği Barış Erdem tarafından yazılan 13 şarkıdan oluşuyor. Albümün basın duyurusuna göre şarkılar “okulda, sokakta, evde karşı karşıya kalınan dertlere, töre cinayetleri, din sömürüsü, militarizm gibi toplumsal sorunlara” göndermeler de yapıyor.

“İnsan Olmak Yasak”ın yapımcılığını Haluk Polat üstlenirken, kayıt ve mixing aşamalarında grup Aybar Aydın’la çalıştı. İçerik anlamında çok yönlü bu albümün kayıtları We Play Studio’da yapıldı. Albümün summing ve mastering aşamasında da Levent Büyük’ün imzası var.

Amacını “içine atma kültürüne bir karşı duruş” olarak tanımlayan Gazino’nun Türkiye’nin yakın tarihindeki çalkantıları konu aldığı “Ucube Sensin” ve Türkiye’de özellikle genç bireyler üzerinde var olan “aynılaşma” baskısını ele alan “Bayma” şarkılarına çektikleri klipler de var. Grubun Facebook sayfasında, poşu giydiği için 2 yıldır tutuklu yargılanan ve iki hafta önce tahliye edilen Cihan Kırmızgül ve arkasındaki güçlerin hala açığa çıkarılmadığı Hrant Dink davaları hakkında da görüşleri yer alıyor.

Gruba ve şarkılarına twitter ve myspace sayfalarından da ulaşılabilir.

(Yeşil Gazete)

More in Hafta Sonu

You may also like

Comments

Comments are closed.