Hayvan HaklarıManşet

Gazi Koşusu’nda ayağı kırılan yarış atı Dollar Man öldürüldü

0

Veliefendi Hipodromu’nda dün düzenlenen 96. Gazi Koşusu‘nu Özcan Yıldırım‘ın jokeyliğini yaptığı Secret Power adlı at kazanırken, yarış sırasında gerçekleşen bir kazada ayağı kırılan üç yaşındaki Dollar Man öldürüldü.

Yarış, Covid-19 pandemisi nedeniyle iki yıldır seyirciye kapalıydı.

Bu yıl yaklaşık 40 bin kişinin takip ettiği yarışta, 10 numaralı Dollar Man, 1600 geçilirken sakatlandı. Yarışı bırakmak zorunda kalan hayvanın jokeyi Kadir Tokaçoğlu sakatlanan atının üstünden inerek koşuya devam etmedi. Yarışın tamamlanmasının ardından kontrolleri  yapılan atın arka ayak bileğinde kırık olduğu anlaşıldı.

#AtYarışıZulümdür

Yapılan kontroller sonrası sahibi Ender Karaman‘ın isteğiyle hayvanın “uyutulmasına” karar verildi.

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan gazeteci ve vegan aktivist Zülâl Kalkandelen şunları söyledi:

“Bu haberi medyada göremezsiniz. Çünkü yarış pistlerinde can veren atları kimse umursamaz! Bugün Gazi Koşusu’nda 3 yaşındaki at #DollarMan sakatlandı, iğneyle öldürüldü! #AtYarışıZulümdür”

Atların vücutlarındaki 205 kemiğin 80’inin bulunduğu bacaklarında kırılma veya benzeri bir travma oluşması halinde uyku da dahil olmak üzere günün çoğunu ayakta geçirdikleri için, iyileşme süreçleri daha zor ve uzun oluyor.

Ancak zahmetli de olsa iyileşmeleri mümkün. SakatlanaDn bir atın öldürülüp öldürülmeyeceğinin tek karar mercii ise sahibi. Sahibi ata bakmayı sürdürmek isterse, normal şartlarda ayağı/bacağı kırılan bir atı öldürmek için hiçbir neden bulunmuyor.

 

You may also like

Comments

Comments are closed.