ManşetTürkiye

Gazetecilere ve siyasetçilere operasyon: 9 ilde 151 gözaltı

0
ADANA'DA SOSYAL MEDYA UZERINDEN TEROR ORGUTU PKK/KCK ILE SURIYE UZANTISI PYD-YPG'NIN PROPAGANDASINI YAPTIGI ONE SURULEN KISILERE YONELIK OPERASYON DUZENLENDI. FOTO: GOKHAN KESKINCI/ADANA, (DHA)

Diyarbakır merkezli soruşturma kapsamında 151 kişi hakkında gözaltı kararı çıkartıldı.

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre Diyarbakır, İstanbul, Van, Şırnak, Şanlıurfa, Batman, Mersin ve Mardin’de çok sayıda adreste aramalar yapıldı. Gece saat 01.00 sıralarında eş zamanlı başlayan ev baskınlarında Diyarbakır’da 80, İstanbul’da 3, Van’da 2, Şırnak, Şanlıurfa, Batman, Mersin ve Mardin’de de birer kişi gözaltına alındı. Toplam 9 ildeki yürütülen soruşturma kapsamında 151 kişi hakkında gözaltı kararı bulunuyor.

Gözaltına alınanlar arasında gazeteciler Abdurrahman Gök, Kibriye Evren ve Semiha Alankuş ile HDP Diyarbakır İl Eş Başkanı Mehmet Şerif Çamçı’nın da bulunduğu öğrenildi. Gazeteci Gök’ün evine uzun namlulu silahlarla baskın düzenleyen polisin, Gök ve ev arkadaşını yüzükoyun yere yatırdıktan sonra evde uzun süre arama yaptığı, kitaplarıyla fotoğraf makinesine el koyduğu belirtildi.

Gözaltına alınanların Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü TEM Şubesi’ne götürüldüğü kaydedildi.

Abdurrahman Gök, öğrenci Kemal Kurkut’un vurulma anını görüntülemiş ve bu nedenle çeşitli tehditlere maruz kalmıştı.

İstanbul’da da gazeteci Semiha Alankuş evinden gözaltına alındı. Alankuş’un Diyarbakır’a getirileceği belirtildi.

Öte yandan HDP Diyarbakır il binası önünde zırhlı ve TOMA araçları duruyor.

İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, gözaltına alınan HDP üye ve yöneticilerine PKK irtibatı suçlaması yöneltildi.

Geçen haftadan bu yana devam eden polis baskınlarında, büyük çoğunluğu sosyal medya paylaşımları nedeniyle 150’nin üzerinde HDP’li gözaltına alınmıştı.

 

(Duvar)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.