LGBTİ+Manşet

Garip Çelik’in yakılarak öldürülen Hande Kader için çektiği “Kuyu” Marmaris’te yarışacak

0

Seyhan Arman’ın başrolünü oynadığı, trans kadın Hande Kader’in yakılarak öldürülmesi ve transların yaşam hikayelerinden etkilenen Garip Çelik’in yönetmenliğini üstlendiği kısa film “Kuyu”, 3. Marmaris Kısa Film Festivali’nde ulusal yarışma kategorisinde yarışacak.

5-8 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek tamamen gönüllülük esasına dayalı “MarmariSANart” topluluğunun bir projesi olan festival “Bu Festival Marmaris’in Marmaris Hepimizin” sloganıyla yola çıkıyor.

2016 yılının Ağustos ayında yakılarak öldürülen Hande Kader’in yaşadıklarından yola çıkılan film, transfobik bakış açısını tüm gerçekçiliğiyle ortaya koyuyor.

“Kuyu” ile dünya festivallerinde bu kez daha da iddialı olduğunu dile getiren Arman şöyle konuştu:

“Maalesef ki trans bireyleri konu edinen filmlerde henüz ölümden öteye geçemedik. Bir yılda onlarca senaryo okuyorum ve bunların içerisinde trans bireylerle ilgili olanların finali o ya da bu şekilde hep aynı. Farklı olanlarda bir sebeple çekilemiyor. İnanıyorum ki, trans bireylerin gerçek hayattaki varoluş mücadelesi sinemaya da yansıyacak ve çok yakında olması gereken filmleri çekebileceğiz. Ana akım sinema filmleri ve özellikle komedi filmlerindeki olumsuz bakış açısı sektörün transfobisini yendiğimizde değişecek. Bu da ‘Kuyu’ gibi filmlerle ve elde ettiğimiz başarılarla mümkün olacak.”

 

(Kaos GL)

More in LGBTİ+

You may also like

Comments

Comments are closed.