DünyaLGBTİ+Manşet

Gallup Araştırması: Kendini LGBT+ olarak tanımlayan Amerikalılar artıyor

0

Gallup Araştırma Şirketi‘nin son anketine göre Amerikalılar’ın yüzde 5,6’sı lezbiyen, gey, biseksüel ya da trans bireylerden oluşuyor. Yaklaşık 18 milyon kişi anlamına gelen bu önemli artış, LGBT+ bireylerin toplumda daha fazla kabul görmesine bağlanıyor.

VOA‘nın aktardığına göre, Gallup’un 2017 anketinde bu oran yüzde 4,5 iken, 2020 anketinden çıkan sonuç, yüzde 24’lük rekor bir atışa işaret ediyor. Artışın başlıca nedeni, 18-23 yaş arası Z Kuşağı yetişkinlerinden kaynaklanıyor. Bu neslin yüzde 15,9’u LGBT + olduğunu söylüyor.

Seçimlerde de galibiyet elde ediyorlar

2020 seçimlerinde ABD, Pete Buttigieg‘in ilk açık eşcinsel başkan adayı olduğuna tanık olmuştu. LGBT+ adaylar, ilk açık trans eyalet senatörü Sarah McBride dahil olmak üzere çok sayıda tarihi galibiyet elde etti.

Merkezi Washington’da bulunan araştırma merkezi Public Religion Research Institute‘a göre, 2015’te yasallaştırılan ve büyük ölçüde LGBT+ haklarının desteklenmesiyle eşanlamlı olarak görülen eşcinsel evliliğe Amerikalılar arasındaki destek, 2007’de yüzde % 36 iken 2020’de yüzde 62’ye yükseldi.

Yüzde 54,6 kendini biseksüel olarak tanımlıyor

Gallup anketi, LGBT+ Amerikalılar’ın yüzde 54,6’sının kendisini biseksüel olarak tanımladığını, yüzde 24,5’inin gey erkek, yüzde 11,7’sinin lezbiyen ve yüzde 11,3’ünün trans olduğunu gösteriyor.

15 bin kişiyle, telefon üzerinde yapılan araştırmada kadınların kendilerini erkeklere göre LGBT + olarak tanımlama olasılığının daha yüksek olduğunu ortaya çıktı.  Erkeklerde bu oran yüzde 4,9 iken kadınlarda yüzde 6,.  Siyasi görüş açısından liberal katılımcıların yüzde 13’ü, muhafazakarların ise yüzde 2,3’ü, kendilerini LGBT+ olarak tanımladı.

Birleşik Krallık‘ta da benzer bir eğilim yaşandığı kaydediliyor. Hükümet verilerine göre kendini lezbiyen, gey veya biseksüel olarak tanımlayanların oranı 2016’de yüzde 1,6 iken 2018’e gelindiğinde yüzde 2,2’ye yükseldi.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.