ManşetTürkiye

Galatasaray’da oturma eylemi

0
Fotoğraf: Bianet

Fotoğraf: Bianet

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin PKK’ye yönelik gerçekleştirdiği operasyonları protesto eden yaklaşık bin kişinin Galatasaray Meydanı’nda başlattığı oturma eylemi sürüyor.

Aralarında Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku’nun desteklediği bağımsız bağımsız milletvekili adayları Sebahat Tuncel, Mustafa Avcı, Levent Tüzel ve Sırrı Süreyya Önder’in de bulunduğu kalabalık Taksim Meydanı’na doğru yürüyüşe geçmek istedi. Ancak, polisin yürüyüşe izin vermemesi üzerine polisle eylemciler arasında kısa bir gerginlik yaşandı.

Yaşanan gerginliğin ardından İstanbul 1. Bölge Bağımsız Milletvekili adayı Sebahat Tuncel basın açıklamasını okudu. Tuncel, basın açıklamasında Galatasaray’da sadece Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) üyelerinin olmadığını, farklı bayrak ve pankartlardan da anlaşıldığı üzere tüm Türkiyelilerin kendilerine destek verdiğini söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 1990’lı yıllarda yapılan yanlışları bildiğini söylediğine dikkat çeken Tuncel, “Başbakan, 1990’lı yıllarda yaşananlardan daha kötü şeyler yapıyor” dedi.

Sebahat Tuncel’in basın açıklamasının ardından grup oturma eylemine geçti.

Sabah satlerinde Bağcılar ve Sultanbeyli’den Galatasaray’a gelmek isteyen üç otobüs polis tarafından durduruldu. İçindekilerin gözaltına alındığı haberinin yayılması üzerine Galatasaray’da oturma eylemine başlayan grup, gözaltına alınan ve Galatasaray’a gelmesi engellenen kişiler Galatasaray’a gelene kadar oturma eylemlerini sürdüreceklerini açıkladılar.

Devam eden oturma eylemine Yeşiller Partisi adına MYK üyeleri Hüseyin Güngör ve Filor Uluk da katılarak destek veriyor.

Genelkurmay Başkanlığı dün yayınladığı açıklamada 12-14 Mayıs tarihleri arasında Şırnak’ta çıkan çatışmalarda 12 PKK’linin öldürüldüğünü açıklamıştı.

(Bianet, Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.