TürkiyeManşet

Galata Kulesi ziyarete açıldı

0

İstanbul’un simgelerinden Galata Kulesi‘nin üç ay süren restorasyonu tamamlandı. Kule’nin dün akşam yapılan açılış töreninde şarkıcı Zeynep Bastık ve Uninvited Jazz Band topluluğu konser verdi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da törende konuşma yaptı ve açılışı özellikle İstanbul’un kurtuluş günü olan 6 Ekim’e denk getirdiklerini söyledi.

‘Kule’nin işlevi değişecek’

Ersoy, kulenin bir önceki restorasyonunun 1967’de tamamlandığına işaret ederek şöyle konuştu:

O zaman kule, çok farklı bir işlevle sınıflandırılmıştı. Yeme, içme ve eğlence ağırlıklı bir işleve sahipti ve günümüz açısından da kabul edilebilir bir işleve sahip değildi.

Bakanlık olarak yapının İstanbul’un cazibe noktası olduğunu da göz önünde tuttuklarına dikkati çeken Ersoy, Kule’yi müze, kalıcı ve geçici sergi alanları olarak tekrar yapılandırdıklarını, Kule’nin içinde İstanbul’un geçmişten Cumhuriyet tarihine gelişini de gösteren bir sergi alanının da olduğunu söyledi.

Restorasyon Temmuz’da başlamıştı

İşletmesi İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden (İBB) alınarak Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne devredilen Galata Kulesi’nde temmuz ayı başında Kültür ve Turizm Bakanlığı‘nca “Beyoğlu Kültür Yolu” projesi kapsamında restorasyon başlatılmıştı.   

Sosyal medyada yayılan videoda ise iki işçinin tarihi duvarı hiltiyle deldiği görülmüş, İBB duruma tepki göstererek konuyu mahkemeye taşıyacağını açıklamıştı.

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.