ManşetSivil Toplum

Galata kulesi Belediye’nin babasının malı mı?

0

Tarihî Galata Kulesi’nin etrafı, Büyükşehir Belediyesi’ne ait Beltur tarafından çay bahçesine döndürüldü. Beyoğlu’nda yaklaşık iki senedir sokakta sandalye yasağı devam ederekn, Beltur’un plastik sandalye ve masaları Galata Kulesi’nin önünü doldumuş durumda. Cumartesi Beyoğlu esnafının çağrısıyla bir eylem gerçekleşecek.

galatada-belediye-isletmelerine-kiyak-15824-669x321

Beyoğlu’nda uzun süredir devam eden masa sandalye yasağı ile mekânların bir çoğu kapı önlerini kullanamazken Büyükşehir Belediyesi’nin kendi işletmesinde bu yasağı uygulamaması Beyoğlu esnafı tarafından tepkiyle karşılandı.

Masa sandalye yasağı sonrasında özellikle gençler Galata ve çevresinde toplanmaya başlamıştı. Belediye ise ‘çevreye rahatsızlık verildiği’ gerekçesiyle Galata Kulesi çevresinde toplananları polis aracılığı ile uzaklaştırılıyordu.

Çifte standart

Beyoğlu Eğlence Yerleri Derneği (BEYDER) eski Başkanı Tarkan Konar, çay bahçesinde herhangi bir ruhsat örneği ya da vergi levhasının asılı bulunmadığını belirterek: “Belediyeye ait mekân olsa da ruhsatın asılı olması zorunludur. Ancak anlaşılan Belediye böyle bir zorunluluk hissetmemiş” diye konuştu.

Galata Kulesi’nin içindeki restoranın da Beltur’a ait olduğunu söyleyen Konar, kulenin altında bulunan çay bahçesinin de aynı ruhsat üzerinden gösteriliyor olabileceğini söyledi. Konar şöyle devam etti: “Benim de bir ruhsatım var ancak kapımın önüne masa sandalye atarak kullanamıyorum. Bunun adı çifte standarttır.”

Cumartesi günü saat 16.00’da Galata Kulesi önünde ‘halk pikniği’ gerçekleştirilerek, tarihi alanın önünü işleten belediye protesto edilecek.

(Taraf/ Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.