KadınManşet

Gabonlu Danys Ibouanga’nın Karabük’teki ölümüyle ilgili soru işaretleri artıyor

0

Karabük’te Filyos Çayı‘nın Yeşilköy mevkinde,  hareketsiz yatan bir kişi gören tren makinistinin ihbarı üzerine, Karabük Üniversitesi Makine Mühendisliği hazırlık sınıfı öğrencisi Gabon uyruklu Jeannah Danys Dinabongho Ibouanga‘nın ölümüyle ilgili soruşturma genişletiliyor.

Güvenlik kameralarını incelemeye alan ekipler Dinabongho’nun bir otomobille ormanlık alana götürüldüğü ihtimalini araştırırken, üçü yabancı uyruklu altı kişi gözaltına alındı. Dün de, il dışında İbouanga’ya cinsel taciz içerikli mesajlar attığı saptanan bir kişi gözaltına alındı.

 

Gabon Cumhuriyeti Büyükelçiliği avukatı Kerim Bahadır Şeker, öğrencinin 17 yaşında olmasının hukuki açıdan cinsel istismar gibi suçlarda ciddi sonuçlar doğurabileceğini belirtti.

‘Ön otopsideki ifadeler doktor raporunda yok’

Avukat Şeker, Karabük Cumhuriyet Başsavcılığı’nın ön otopsi raporuna ilişkin 27 Mart’ta yaptığı, “Herhangi bir cinsel saldırı bulgusuna rastlanmadığı, herhangi bir kesici delici alet yaralanması, ateşli silah yaralanması tespit edilmediği, ölüm olayının suda boğulma şeklinde meydana geldiği, Filyos Çay’ına girmeden önce ölüm olayının gerçekleşmediği anlaşılmıştır” ifadelerini içeren açıklamaya da itiraz etti.

Ölü muayene ve otopsi tutanağında bilirkişi doktorunun, ‘Şu anlık biz herhangi bir şekilde, ölümün nasıl gerçekleştiğine dair beyanda bulunamayız. Yani ön rapor yeterli değildir. Asli raporun gelmesi gerekmektedir’ notu bulunduğunu anlatan  Şeker “Asli rapor çıkmamışken ve suda boğulmayla alakalı bir mevzu geçmemişken, böyle bir açıklamanın Karabük Başsavcılığı tarafından yapılması kabul edilemez” dedi.

gabonlu-dinanin-avukati-suda-boguldu-ifadesi-raporda-yok-2173-dhaphoto1.jpg

‘Tek derdimiz adalet’

Tek amacının Ibouanga’nın ölümüne ışık tutmak olduğunu belirten Şeker, şunları söyledi:

“Soruşturma dosyasıyla alakalı bizim hamlelerimizi engellemeye yönelik kısıtlama kararı alındı. Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 153’üncü maddesinin 2’nci fıkrasında ifade edilmiş olduğu üzere kısıtlama kararı dosyada müdafinin ve vekilin örnekleri almasını kısıtlar nitelikte. Dolayısıyla biz dosya üzerinde savcılığın bir hafta sonra gözaltılara başlamasını bekledik. Bizim tek derdimiz, adalet, adalet, adalet. Bu olayın sorumlularının adaletin önüne çıkarılması ve cezalandırılması. 17 yaşındaki Dina, ailesinin tek çocuğu olarak 5 bin 84 kilometre uzaktaki Gabon’dan buraya gönderilmiş olabilir, ailesi bize emanet etmiş olabilir. Biz maalesef ki Dina’yı artık geri getiremeyiz ama Dina’nın sorumlularını adalete teslim etmek boynumuzun borcudur. Dili, dini, rengi, ırkı ne olursa olsun bu davanın takipçisi olup; bu davayla, altını çizerek söylüyorum; cinayetle alakalı bütün emarelerin aydınlığa kavuşturulması için elimizden geleni yapacağız.”

Çıplak ayakla koşarken görüntülenmişti

Öte yandan Dinabongho’nun son görüntüleri de ortaya çıktı. Evinin olduğu sokaktaki bir sitenin güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde Dinabongho’nun gece saatlerinde çıplak ayakla sokakta koştuğu görüldü.

Sözkonusu görüntülere ulaşan DHA muhabiri Ali Sencar Arslan‘ın da gözaltına alındığı anlaşıldı.

Gazeteci Timur Soykan, gözaltıyla ilgili olarak “Karabük’te cansız bedeni bulunan Gabon uyruklu öğrenci Ibouanga’nın (17) sokakta koştuğu son görüntülerini haberleştiren meslektaşımız DHA muhabiri Ali Sencar Arslan gözaltına alındı. Neden? Gabonlu öğrencinin ölümü sonrası akıl almaz gelişmeler oluyor? diye sordu.

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.