ManşetSpor

Futbolda şike soruşturmasında 2. dalga

0

Türkiye’de yürütülen şike soruşturmasının ikinci dalgasında eski futbol federasyonu başkanı Mahmut Özgener, Trabzonspor Başkanı Sadri Şener ve Futbol Federasyonu’nu eski üyesi Levent Kızıl’ın da aralarında bulunduğu yeni isimler gözaltına alındı.

Operasyonun başladığı 3 Temmuz’da gözaltına alınan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım dün gece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Operasyonun yeni ayağında gözaltına alınan Trabzonspor Başkanı Şener, sağlık kontrollerinin ardından emniyete götürüldü.

Eski TFF Yönetim Kurulu üyesi ve eski Bursaspor Başkanı Levent Kızıl da gözaltına alındı. Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesine getirilen Kızıl, burada sağlık kontrolünden geçirildi.

Şike soruşturmasının ikinci dalgasında gözaltına alınan bir diğer isim Ankaragücü’nün eski yöneticisi Mümtaz Karakaya oldu.

Soruşturmada ayrıca eski Fenerbahçe kalecisi, şimdi Ankaragücü forması giyen kaleci Serdar Kulbilge de gözaltına alındı.

Futbolda şike soruşturması kapsamında polis, Süper Lig ve Bank Asya 1. Ligi’nde toplam 19 maçta şike ve teşvik faaliyetlerinin gerçekleştirildiğinin tespit edildiğini açıklamıştı.

Soruşturmanın ilk aşamasında 50’den fazla kişi gözaltına alınmış, aralarında Sivasspor Başkanı Mecnun Odyakmaz, Eskişehirspor Teknik Direktörü Bülent Uygun ve bazı Fenerbahçe yöneticileriyle futbolcular ve menajerlerinin de bulunduğu 26 kişi tutuklanmıştı.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.