ManşetSpor

Futbolda Şike depremi. Şike yapılan 680 maçın 79’u Türkiye’de

0

AB polis teşkilatı Europol futbol tarihinin en büyük şike skandalını ortaya çıkardı. Dünya genelinde 680 maçtan bahsedilirken, ayrıntısı açıklanmayan listede Türkiye’den de 79 maç yer alıyor.

Europol’ün açıklamasına göre dünya genelinde 680 maçta şike yapılmış olabilir ve Türkiye’de de 79 maçta şike olduğu ifade ediliyor. Europol Başkanı Rob Wanwright, soruşturmanın zarar görmemesi için şike olaylarına katılan kulüp ve futbolcuların isimlerini açıklamadı.

Konuyla ilgili soruşturmasını sürdüren Europol, aralarında Dünya ve Avrupa Kupası eleme grubu maçlarıyla, Şampiyonlar Ligi maçlarının bulunduğu 380 şüpheli maç tespit etti. Afrika, Asya, Güney ve Orta Amerika dikkate alındığında şüpheli maç sayısı 680’i buluyor.

http://www.youtube.com/watch?v=TH4f–Td_3k

Türkiye’de 79 maçta şike var iddiası

Avrupa basınında yer alan haberlere göre, bahis şikesi tespit edilen maçlardan 79’u Türkiye, 70’i Almanya ve 41’i de İsviçre’de oynandı.

Soruşturma kapsamında 50 kişi tutuklanırken, 80 kişi için de arama emri çıkarıldı. Türkiye’den de 66 kişinin şüpheli konumunda olduğu belirtiliyor.

Halen soruşturmanın devam ettiğini belirten yetkililer, bu nedenle şüphelilerin isimlerini açıklamaktan kaçınıyor.

Alman polis teşkilatından Fridhelm Althans konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Bizde 150 tane olayın kesin delili bulunuyor. Elimizdeki verilere göre maç başına 100 bin avro ödenmiş” dedi. Althans ayrıca Türkiye, Almanya, İsviçre, Belçika, Hırvatistan, Bosna-Hersek, Slovenia, ve Kanada’da oynanan bazı maçlara dair kanıtlar olduğunu da söyledi. Althans ayrıca şunları söyledi: “Alman polisi 8 milyon avroluk bir kar edildiğini belgeledi ancak bunun buz dağının görünen kısmı olduğunu düşünüyoruz. Şüpheli maçlar içinde Afrika’da iki, Orta Amerika’da ise bir Dünya Kupası elemesi bulunuyor.”

Europol, yaptığı açıklama ile Singapur merkezli şebeke ile birlikte çalışan 50 kişinin şimiden tutuklandığını söyledi.

AFP’nin haberine göre ise şikenin yapılmasına yardımda bulunan 425 kişiden 151’i Almanya’da, 66’sı Türkiye’de ve 29 tanesi de İsviçre’de yaşıyor.

(Eurosport, T24, AFP, Sky Sports)

 

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.