ManşetSivil Toplum

“Futbolda Cinsel Şiddet ve Cinsiyet Ayrımcılığı Sempozyumu” kitabı çıktı

0

Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği‘nin (CŞMD) uluslararası bir kampanya olan #FootballPeople kapsamında düzenlediği, “Futbolda Cinsel Şiddetle Mücadele: Davalar ve Güncel Gelişmeler” paneli ve kitap lansmanı dün (16 Ekim) Kadir Has Üniversitesi‘nde gerçekleşti.

Heinrich Böll Stiftung Derneği ve Kadir Has Üniversitesi Spor Çalışmaları Merkezi’nin de destekçileri arasında bulunduğu etkinliğin moderatörlüğü Emir Güney üstlendi.  Avukat Aysu Melis Bağlan “Tarafsız ve Bağımsız Bir Hayal: Spor Hukuku”, Hilal Esmer “Sporda Cinsel Şiddet Meselelerine CŞMD’nin Bakış Açışı” ve Dr. Öğr. Üyesi İdil Elveriş “CŞMD Tarafından Takip Edilen Davalar” başlıkları altında konuşma yaptılar.

Avukat Aysu Melis Bağlan konuşmasında Türkiye Futbol Federasyonu futbol disiplin talimatında bulunan ayrımcılık ve ideolojik propaganda ile ilgili 42. maddesinde, cinsiyete dair bir ayrımcılık zikredilmediğini söyledi.

Cinsel şiddetin sadece fiziksel şiddet olmadığına vurgu yapan Hilal Esmer, kitlelere yönelik şiddet biçimi içine giren sözel olarak tezahüratlar, küfürler de kanlı çarşaf ritüellerinin de cinsel şiddet olduğunu hatırlattı.

Erkekliğin inşasında sürekli bir şiddet dili ile karşılaştıklarını ifade eden Dr. Öğr. Gör. İdil Elveriş ise “Spor camiasındaki kültür, bazı şeylerin değişmesi üzerine değil. Cinsel şiddetin mağdurları sadece kadınlar değil, spor çevrelerinde bir sürü cinsel şiddet içerikli ritüeller olduğunu biliyoruz” dedi.

Futbolda Cinsel Şiddet ve Cinsiyet Ayrımcılığı Sempozyumu” kitabı

Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği, medya dilini dönüştürmek isteyen üniversite öğrencileri ile 27 Ekim’de Cinsel Şiddet Alanında Hak Temelli Habercilik Atölyesi kapsamında İzmir’de bir araya geleceklerini duyurdu.

“Futbolda Cinsel Şiddetle Mücadele: Davalar ve Güncel Gelişmeler” panelini buraya tıklayarak izleyebilirsiniz.

 

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.