ManşetSpor

Futbol yıldızları Filipinler için sahada

0

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) tarafından bu yıl 11.si düzenlenecek olan “Yoksullukla Mücadele Maçı”, 4 Mart 2014 tarihinde İsviçre’nin başkenti Bern’deki Ulusal Stadyum’da gerçekleşecek.

UNDP’de yapılan açıklamada, maçta bilet satışlarından elde edilecek gelirin, tarihin en yıkıcı fırtınalarından birinin yaşandığı Filipinler’deki Haiyan Tayfunu‘nun ardından başlatılan iyileştirme çalışmalarına destek amacıyla kullanılacağı belirtildi.

Kadın futbolcu Marta Vieira 2.kez sahada

Etkinlikte, Cristiano Ronaldo ve Zinedine Zidane‘ın davet ettikleri dünyaca ünlü futbolculardan kurulacak takım ile Bern kentinin profesyonel futbol takımı ‘BSC Young Boys’ dostluk maçında karşı karşıya gelecek.

“Yoksullukla Mücadele Maçı’ organizasyonunda UNDP İyi niyet Elçisi Brezilyalı kadın futbolcu Marta Vieira da Silva ikinci kez maça katılacak.  Ronaldo ve Zinedine Zidane, Marta Vieira da Silva’yı 2007 yılında Fas’ın Fez kentinde yapılan 7. Yoksullukla Mücadele Maçı’nda oynaması için davet etmişti. Bu maç ile Marta, futbol tarihinde uluslararası anlamda kabul gören bir erkek futbol maçında oynayan ilk kadın futbolcu olmuştu.

unpd soccers

Organizasyona ilişkin konuşan Zidane, “Bern’de yapacağımız bu 11. maç sayesinde Filipinler’de yardıma ihtiyaç duyan insanlara karşı farkındalığı artırmak ve onlara maddi kaynak sağlayabilmeyi umuyoruz. Haiyan Tayfunu kurbanlarına destek için beraberce çalışarak, Yoksullukla Mücadele Maçı’nın galibi hepimiz olacağız” ifadesini kullandı.

Etkinliğin diğer yıldızı Ronaldo ise Filipinler’de meydana gelen afetin kaygı verici bir durum olduğunu vurgulayarak, “Bu maç kanalıyla ülkeye kaynak sağlama amaçlı küresel çabalara destek olmak istiyoruz” şeklinde konuştu..

Şu ana kadar doğrulanmış Ronaldo, Zidane ve Arkadaşları takımının oyuncu listesi şöyle: Ronald de Boer ve Phillip Cocu (Hollanda), Steve McManaman (İngiltere), Robert Pires, Makélélé and Youri Djorkaeff (Fransa), Jens Lehmann (Almanya), Gaizka Mendieta , Fernando Hierro and Michel Salgado (İspanya), Paulo Sousa and Deco (Portekiz), Marta, Elber, Juliano Belletti, Roberto Carlos (Brezilya), Pavel Nedvěd (Çek Cumhuriyeti), Gianluca Zambrotta, Gennaro Gattuso, ChristianVieri (İtalya),  Hakan Sukur (Türkiye) and Freddie Ljunberg (İsveç).

Ronaldo ve Zidane düzenliyor

Ronaldo ve Zidane, 2003 yılındaki başlangıcından bu yana “Yoksullukla Mücadele Maçı”nın organizasyonunu birlikte yapıyorlar. İkilinin dışında Didier Drogba, Iker Casillas, kadın futbolcu Marta Vieira de Silva, Norveç Veliaht Prensi Haakon Magnus, Japon aktris Misako Konno, Rus tenis yıldızı Maria Sharapova ve İspanyol aktör Antonio Banderas da UNDP’nin iyi niyet elçileri arasında yer alıyor.

Çeşitli televizyon kanalları tarafından canlı yayınlanacak karşılaşma, Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) ile Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA) tarafından da destekleniyor.

2003 yılında Basel’de düzenlenen ilk Yoksullukla Mücadele Maçı’nın ardından İsviçre, etkinliğe ikinci kez evsahipliği yapacak. Organizasyon bugüne kadar Basel dışında Madrid, Düseldorf, Marsilya, Malaga, Fes, Lizbon, Atina, Hamburg ve Porto Alegre’de de düzenlenmişti. Karşılaşmaların geliri, belirli güçlüklerle karşı karşıya gelmiş ülkelere yollanıyor.

Maçın gelirinin üçte ikilik bir kısmı, Filipinler’deki afet sonrası iyileştirme çalışmalarına destek amacıyla kullanılacak. Haiyan Tayfunu’nda 5 binden fazla kişinin yaşamını yitirirken, bir milyon kişinin yerinden olmuş ve afetten tahminen 11,8 milyon kişi etkilenmişti.

Bern’deki 11’inci Yoksullukla Mücadele Maçı, 4 Mart 2014’te TSİ 21.00’de başlayacak.Bilet fiyatları 20 İsviçre Frangı ile 60 İsviçre Frangı aralığında satılıyor ve biletler www.stadedesuisse.ch/tickets ve www.ticketcorner.ch sitelerinden satın alınabiliyor.

İletişim Bilgileri

UNDP, Aziyadé Poltier-Mutal; Cep Tel: + 41 79 349 16 10 – İş Tel: + 41 22 917 83 68, [email protected];

Stade de Suisse, Albert Staudenmann ; Cep Tel: +41 79 301 85 11 – İş Tel : +41 31 344 80 07, [email protected]

11. Yoksullukla Mücadele Maçı’nın tanıtım videosunu aşağıda izleyebilirsiniz:

(UNPD Türkiye, Yeşil Gazete )

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.