Kültür-SanatManşet

“Fringe Festival” İstanbul’a geliyor

0

İlk kez 1947 yılında Uluslararası Edinburgh Festivali’ne katılan 8 misafir ekiple başlayan Fringe, dünyanın farklı noktalarındaki oluşumların ardından ilk kez İstanbul’da farklı disiplinlerden sanatçıları bir araya getirecek.

İstanbul Fringe Festival18 – 22 Eylül 2019 tarihleri arasında Türkiye’den ve dünyadan tiyatro, dans ve performans disiplinlerinde üretilen alternatif işleri kentin farklı noktalarındaki sahne ve mekanlarda buluşturacak. Uluslararası Fringe Topluluğu’nun bir parçası olan festival programında gösteri sanatları etkinliklerinin dışında atölyeler, sanatçı buluşmaları ve partiler yer alacak.

Açık Çağrı

İstanbul’un alternatif sanat sahnesine yeni bir uluslararası boyut getirecek Fringe, Türkiye’den ve dünyadan sanatçılar için açık çağrı yayımlıyor. Sanatçılar; tiyatro, dans ve performans disiplinlerinde ürettikleri işlerle 31 Mart 2019 tarihine kadar festivalin web sitesi üzerinden başvuru yapabiliyor.

Fringe Festival nedir?

“Alternatif”, “keşfedilmemiş”, “sınır” anlamına gelen Fringe‘nin hikâyesi, 1947 yılında Uluslararası Edinburg Festivali’ne davetsiz misafir olarak katılan ve gösterilerini “bir kenarda” sergileyen 8 ekip ile başladı. Bu oluşum, çağdaş gösteri sanatları alanındaki en saygın festivallerden biri olarak görülen Edinburg Fringe’e dönüştü. Bugün Fringe Festivalleri, her yıl dünyanın farklı şehirlerinde 170 bin sanatçıyı, 250 farklı mekanda ve 60 bin etkinlikte, yaklaşık 19 milyon kişiyle buluşturuyor. Her şehirde farklı ölçek ve formlarda düzenlenen Fringe Festivalleri alternatif ve yenilikçi işler üreten genç sanatçılara işlerini uluslararası platformda sergileme imkânı sunuyor.

Istanbul Fringe Festival, tüm dünyada olduğu gibi çeşitliliği ve özgünlüğü İstanbul’un kent dinamiği ve çok kültürlü doğasıyla buluşturmak üzere yola çıkıyor. Çoğulcu ve disiplinlerarası bir temele dayanan Fringe, yeni ve dinamik olanı kültür ve sanat yoluyla arayan katılımcılarını, çoğulcu ve yenilikçi bir atmosfere davet ediyor.

.

(Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.