EnerjiManşet

Fransa’dan Uluslararası Güneş ittifakına 700 milyon Euro’luk destek

0

Uluslararası Güneş İttifakı’nın (ISA) gerçekleştirdiği etkinliğe katılan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Fransa’nın ittifaka 700 milyon Euro vereceğini taahhüt etti.

Fransa böylece ittifaka ve temiz enerjiye olan bağlılığını yinelemiş oldu.

Konferansta konuşan Macron, Fransa’nın ittifaka olan taahhüdünü üç katına çıkardığını ve ittifaka toplam mali katkısının 1 milyar Euro’ya ulaştığını söyledi.

Etkinliğe, üye ülkelerin liderleri dışında, güneş enerjisi ile ilgili anlaşmalar imzalaması beklenen Asya Kalkınma Bankası ve Afrika Kalkınma Bankası gibi büyük kalkınma bankalarının liderleri katıldı.

Hindistan Başbakanı Narendra Modi ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron

ISA’nın genel müdürü Upendra Tripathy Reuters’a yaptığı açıklamada ise kuruluşun ana hedefinin, finansman maliyetini azaltmak ve üretim, proje geliştirme ve depolama da dahil olmak üzere tedarik zincirindeki yatırımları teşvik etmek olduğunu ifade etti.

Macron’un dört gün süren Hindistan ziyaretinde EDF, Dassault Aviation, Schneider Electric ve Suez gibi Fransız şirketlerinden oluşan bir heyet de Fransa Cumhurbaşkanı’na eşlik etti. Macron, aynı zamanda Uttar Pradesh’te bulunan ve Engie firması tarafından inşa edilen güneş santralının açılışını da gerçekleştirdi.

ISA kimlerden oluşuyor?

Hindistan Başbakanı Narendra Modi tarafından 2015 yılında başlatılan anlaşma temelli örgüt, dünya genelinde, gelecekteki güneş enerjisi üretimi, depolaması ve teknolojisi için 1 trilyon dolarlık fonu harekete geçirmeyi amaçlayan hükümetlerarası bir kuruluş olma özelliğine sahip.

İttifak 121 ülkede güneş enerjisini tanıtmayı amaçlarken, ISA Çerçeve Sözleşmesi Marakeş’te düzenlenen COP 22 sırasında imzaya açıldı.

Bu zamana kadar 61 ülke ISA Çerçeve Sözleşmesi’ni imzaladı, 32 ülke ise anlaşmayı imzaladı ve onayladı.

 

(İklim Haber)

More in Enerji

You may also like

Comments

Comments are closed.