DünyaManşet

Fransa ve Birleşik Krallık’ta etkili olan Bella Fırtınası on binlerce kişiyi elektriksiz bıraktı

0

Fransa’nın kuzey ve batı kesiminde pazar günü etkili olan Bella Fırtınası beraberinde getirdiği kuvvetli rüzgarlar ve sağanak yağmur sebebiyle on binlerce kişiyi elektriksiz bıraktı. Uçaklar ertelenmek veya yeniden rota belirlemek zorunda kaldı.

Elektrik şirketi Enedis, Brittany ve Normandiya’nın elektrik kesintilerine uğrayan ilk bölgeler olduğunu, ancak pazar günü akşam saatlerinde 18 bin haneye elektriğin yeniden bağlandığını duyurdu. Ancak fırtına ülkenin iç kesimlerine ilerlerken 34 bin hanede hala elektrik olmadığı belirtildi.

Uçuşlarda gecikme

Paris‘in kuzeyindeki Charles de Gaulle ana havaalanından uçuşların üçte birinden fazlası, fırtına nedeniyle ortalama 50 dakikalık gecikmeler yaşadı.

Havaalanına giden üç uçuş, Paris’in güneyindeki Paris Orly havaalanına yeniden yönlendirilirken, bir Aeroflot uçağı Amsterdam‘a indi ve Lüksemburg‘dan bir uçak geri dönmek zorunda kaldı.

Birleşik Krallık’ı da etkiledi

France 24’ün aktardığına göre kuvvetli rüzgarlar ve yağmur gün içerisinde azalma gösterdi. Ancak meteoroloji uzmanları pazartesi gününe kadar ülkenin güneyindeki yüksek zeminde yoğun kar yağışı beklendiğini belirtti.

Birleşik Krallık’ın güneyinde yer alan Wight Adası‘nda da saatteki hızı 170 kilometreye ulaşan rüzgarlar sebebiyle zor anlar yaşandı. Galler’de yaklaşık 20 bin hanenin elektriği kesilirken hatta düşen ağaçlar sebebiyle demiryolu seferlerinde de aksama yaşandı.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.