İklim Değişikliği'ne bağlı olarak artan buharlaşma ve azalan yağışlar nedeniyle zaten zor durumda olan bu güzel ve önemli göl, Konya Havzası'nda uygulanan yanlış tarım ve su politikaları nedeniyle büyük ölçüde kurudu. Yeşil Gazete yazar ve habercilerinden Mahir Ilgaz bu durum karşısında "Fena halde vurucu" diyor.
Konya'da bulunan Meke Gölü, muhteşem görüntüsüyle “Dünya'nın Nazar Boncuğu” olarak biliniyordu.
İklim Değişikliği'ne bağlı olarak artan buharlaşma ve azalan yağışlar nedeniyle zaten zor durumda olan bu güzel ve önemli göl, Konya Havzası'nda uygulanan yanlış tarım ve su politikaları nedeniyle büyük ölçüde kurudu.
Kaliforniya'da bu yılın en büyük, eyalet tarihinin ise en büyük yedinci orman yangını iklim değişikliği ve kuraklık koşulları nedeniyle olağanüstü bir hızla büyüyerek 350 bin dönümden fazla alanı yaktı.
Brezilya'da bir mahkeme, Amazon yağmur ormanlarınını yok ederek sığırları için otlak alanına dönüştüren çiftçiye 50 milyon dolar tazminat ve tahrip edilen alanı onarma cezası verdi.
Çanakkale İl Özel İdaresi'nin 24 Temmuz'da ihaleye açtığı 36 Jeotermal enerji alanından yalnızca biri kiralandı. Sivil toplum temsilcileri ve halk, bölgede daha fazla JES istemediklerini belirterek ihalelerin iptalini talep etti.
Pasifik Okyanusu'nun güneş görmeyen derinliklerinde bulunan tuhaf şekilli nodüllerin fotosentez yapmadan oksijen ürettiği keşfedildi. Araştırmacılar, canlı yaşamının başlangıcına ve evrimine dair süregelen anlatıları sorgulamamız gerektiğini söyledi.