DünyaManşet

Floyd davasında dördüncü gün: Polis nezaretinde öldü

0

ABD‘de George Floyd‘un geçen yıl öldürülmesiyle  ilgili ‘ikinci ve üçüncü derece cinayet’ suçlarından yargılanan eski polis Derek Chauvin‘in davasında, 25 Mayıs 2020 günü Floyd’un hastaneye kaldırılmasından kısa süre sonra olay yerine gelen Chauvin’in amiri Çavuş David Pleoger dinlendi.

Pleoger, Floyd’un boynuna dokuz dakika boyunca diziyle bastıran Chauvin’in ‘güç kullanmayı kesmesi gerektiğini’ söyledi: “Floyd artık polislere herhangi bir direniş göstermediğinde, güç kullanmayı sona erdirebilirlerdi.”

Sağlık görevlisi: Kimse yardım etmedi 

Floyd’a olay anında ilk müdahaleyi yapan ambulans sağlık görevlisi Derek Smith de Minneapolis şehrindeki Hennepin Bölge Mahkemesinde görülen davada dinlendi. Olay yerine vardıklarında, Floyd’un başında üç polis memuru gördüğünü ancak kimsenin yardım etmediğini söyledi. Floyd’un hareket etmediğini, nefes almadığını ve nabzının atmadığını aktaran Smith, “Onun orada öldüğünü düşündüm” dedi.

İtfaiye şefi: Polis nezaretinde öldüğünün farkındaydım

Acil müdahale ekibinden itfaiye şefi Jeremy Norton ise, olay yerine ulaştıklarında gördüklerinin ‘umut verici olmadığını’ söyledi. “Sedyede yatan tepkisiz bir bedendi” diyen Norton, Floyd’u hastaneye götüren ambulansı takip ettiğini ve daha sonra amirlerine yaşadıklarını anlattığını aktardı. Norton, “Polis nezaretinde Floyd’un öldürüldüğünün farkındaydım ve yetkili kişilere haber vermeleri için amirlerimle konuşmak istedim” diye konuştu. 

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.