ManşetTürkiye

Mersin’de nükleer karşıtlarına gözaltı

0

Mersin’de bugün yapılan AKP mitinginde nükleer karşıtı pankart açan üç Greenpeace eylemcisi gözaltına alındı. (Güncelleme: Eylemciler akşam saatlerinde serbest bırakıldı.)

NTV’nin haberine göre olay bu akşam Başbakan Erdoğan’ın Mersin’de düzenlediği mitingin sonunda meydana geldi.

Greenpeace’in konuyla ilgili açıklaması şöyle:

Greenpeace eylemcileri bugün Başbakan Erdoğan’ın Mersin mitinginde “Mersin nükleer istemiyor” pankartları açarak, Başbakan’dan Mersin Akkuyu’da kurulacak olan nükleer santralden vazgeçmesini istedi. 20, 56 ve 69 yaşlarındaki üç kadın eylemci Mersinlilerin tepkilerini bir kez daha Başbakan’a iletmeye çalıştı.

Olaya müdahale eden güvenlik güçleri üç eylemciyi gözaltına aldı.

Başbakan Erdoğan, üç kadının yaşadığı şiddete sessiz kaldı.

Cumhuriyet Karakolu’na götürülen eylemciler gözaltına alındı. Demokratik haklarını kullanarak, taleplerini iletmeye çalışan ve barışçıl bir eylem gerçekleştiren üç kadın halen karakolda.

Greenpeace bugün gündüz saatlerinde de Mersin üzerinde paramotorla uçarak yine “Mersin nükleer istemiyor” mesajı vermişti.

Greenpeace Akdeniz İklim ve Enerji Kampanyası Sorumlusu Cenk Levi, “Başbakan Erdoğan miting sırasında Mersin’deki projelerden bahsederken nükleer santrali ağzına bile almadı. Belli ki Başbakan da Mersinlilerin tepkisinden çekiniyor.  Mersin’in Fukuşima’ya dönmesini istemeyen eylemciler Mersinlilerin yanı başlarında bir nükleer santral istemediklerini Başbakan’a iletmek istediler.”

Greenpeace’in yaptırdığı kamuoyu araştırmasına göre Mersin halkının %70’i nükleer santral istemiyor. İsviçre, Almanya, Japonya gibi ülkelerde hükümetler halkın taleplerini dinleyerek nükleer santrallerden vazgeçiyor.

Greenpeace Başbakan Erdoğan’dan nükleer santral planlarını derhal iptal etmesini talep ediyor.”

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.