TürkiyeManşet

Fırat’ın doğusundaTürkiye-Rusya ortak devriyesi başladı

0

Suriye’de ‘güvenli bölge’ uygulamaları kapsamında, Türkiye ve Rusya askerleri Fırat’ın doğusunda kara devriyesine başladı.

Türkiye ve Rusya’nın 22 Ekim’de Fırat’ın doğusunda “güvenli bölge” oluşturmak ile ilgili vardığı mutabakat kapsamında planlanan ortak devriye görevi, Rusya’ya ait askeri konvoyun gelmesiyle başladı. Ortak devriye Mardin’in Kızıltepe ilçesine bağlı Sevimli Köyü’nün 500 metre ilerisinde Suriye’nin Dırbesiye ile Resulayn arasındaki bölgede yapılıyor. 150 saat sürmesi ön görülen devriye, YPG birliklerinin ve silahlarının 30 kilometrelik “güvenli bölge” koridoru dışarısına çıkarılması için yapılıyor.

150 saat sürecek

Türkiye ve Rusya arasında 22 Ekim‘de Soçi kentinde kabul edilen 10 maddelik mutabakatın ortak devriyeyle ilgili maddesinde şu ifadeler yer alıyordu:  “23 Ekim 2019, öğlen saat 12.00’den itibaren, Rus askeri polisi ve Suriye sınır muhafızları, Barış Pınarı Harekat alanının dışında kalan Türkiye-Suriye sınırının Suriye tarafına, YPG unsurları ve silahlarının Türkiye-Suriye sınırından itibaren 30 km’nin dışına çıkarılmasını temin etmek üzere girecektir. Bu işlem 150 saat içinde tamamlanacaktır. Aynı saat itibarıyla, mevcut Barış Pınarı Harekat alanı sınırlarının batısı ve doğusunda 10 km derinlikte Kamışlı şehri hariç Türk-Rus ortak devriyeleri başlayacaktır.”

 

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.