ManşetSpor

Fikret Orman yeni İnönü Stadı projesini açıkladı

0

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, İdari ve Mali Genel Kurul’da açıklamalarda bulundu. Orman, “Lig bitince Yeni Açık Tribünü’nün yıkımıyla stat projesine başlayacağız. 2014-15 sezonunda yeni stadımızda oynamaya planlıyoruz” dedi.

Orman’ın açıklamaları şu şekilde:

“İnsalarda güven oluşturduk” Göreve gelişimizin 11. ayı. Beşiktaş’ta kongreler hesap verme ve hesap sorma yeridir. Biz bugün kimseyi örgütlemedik. Genel kongreler maç gününde olur. Ama biz böyle ufak hesaplara girmedik.

Camia içinde sezon başında “Lige başlar mıyız?”, “Takım nereye gidiyor?” sorularıyla göreve geldik. Beşiktaş’ın birçok gelirinin ne olacağı imzalarla belirlenmişti. Biz istediklerimizi hayata geçirdik. İnsanlarda güven oluşturmayı hedefledik.

Eski borçlar Futbol takımının oyuncularına 60 milyon lira borcu vardı. Bütün eski borçları ödedik. Bizim geldiğimiz dönemden öncesiyle ilgili 45 milyon lira ödedik. Diğerlerini de yapılandırdık. Bu sezon bittiğinde Beşiktaş’ın geçmişle alakalı borcu kalmayacaktır. Bobo, Nihat Kahveci, Hakan Arıkan gibi eski futbolcuların borçlarını ödedik.

Beşiktaş’ın Nihat Kahveci’ye 6.9 milyon lira ödemesi gerekiyordu. Şu an sadece 200 bin lira borcumuz var, önümüzdeki hafta ödeyeceğiz. Şu gün itibariyle hiçbir sporcumuza borcumuz yoktur. Tabata’dan kalan parayı biz ödedik. Zapotocny’e ödeme yaptık. Ersan Gülüm ve Mustafa Pektemek’in bonservislerini ödüyoruz. Bu sezon itibariyle Beşiktaş’ın geçmişle alakası hiçbir borcu kalmayacaktır.

Bizim için önemli olan şey Beşiktaş’ın itibarıdır. Bundan ödün vermeyiz. Beşiktaş’ı artık borcu konuşmayacağı bir döneme sokacağız. Sezon sonunda her şey daha iyi olacak.

“Gerçek dışı beyanlar yüzünden…”

Beşiktaş’ın önümüzdeki sezon lisans almayla ilgili hiçbir sıkıntı olmayacaktır. Geçen seneki lisansı Beşiktaş almıştır. Avrupa kupalarına katılmamasının nedeni, gerçek dışı beyanlardır.

Fulya projesinde yaklaşık 20 milyon dolar gelir kaybı olmuştur. Sezon sonunda futbol adına birkaç radikal değişiklik yapacağız. Yeniden yapılanmaya gayret ediyoruz ve bu kolay olacak bir durum değil.
Futbol takımımız her zaman olduğu gibi ‘Şeref’iyle oynayıp Hakkı’yla kazanacaktır.’

Basketbol A.Ş. projesi Basketbola kaynak ayırmakta zorluk çekiyoruz. Artık Beşiktaş Basketbol Yatırımları A.Ş. kurulmalıdır. Bağdat Caddesi ve Bursa’da yeni Kartal Yuvaları’nı açacağız. Amatör sporlar için sponsorlar bularak kulüp giderlerini azaltmaya çalışıyoruz.

Kart 1903 hayata geçiyor Halkın takımıyız. 110. yılımızı Beşiktaş Çarşı’da hep beraber kutlayacağız.

Kart 1903’ü hayata geçireğiz. Bizim taraftarla ilişkilerimiz çok az. Üç tane kartımız olacak. Yeni statla beraber kartı olmayana bilet satmayacağız.

Stat projesi Serdar Bilgili’den sonra Beşiktaş’a kazandırılmış bir tane tesis yoktur. Bunu herkes böyle bilsin.

Stadımızın yapısal birçok problemi var. Bugünün ihtiyaçlarını karşılayamayacak durumda. Kimseye hizmet veremiyoruz. Artık Beşiktaş Stadı’nın bir imar planı vardır. Bunun için çok çaba verdik. Stadımızın yapımını Beşiktaş İnşaat A.Ş. yapacak.

Lig bitince Yeni Açık Tribünü’nün yıkımıyla projeye başlayacağız. 2014-15 sezonunda yeni stadımızda oynamaya başlayamayı planlıyoruz. Yeni stadın içinde otopark, müthiş bir Kartal Yuvası ve müze olacaktır. Tarihi dokuya uygun bir proje yapıyoruz.

(Eurosport)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.