ManşetSpor

FIFA Kadınlar Dünya Kupası üçüncü kez ABD’nin

0

Kanada’da düzenlenen 2015 FIFA Dünya Kupası’nı finalde Japonya’yı 5-2 yenen ABD kazandı.

3...

Vancouver BC Place Stadyumu’nda oynanan final maçında bir önceki kupanın şampiyonu Japonya, ABD’nin karşısında daha 16. dakikada 4-0 geriye düştü.

Japonya 27. dakikada durumu 4-1’e getirip ilk yarıyı böyle bitirdiyse de 52. dakikaya kadar umutlanamadı. Bu dakikada ABD defansının kendi kalesine attığı golün Japonya’da yarattığı heyecan da kısa sürdü, iki dakika sonra maçın skoru belirlendi: 5-2.

Gol Kraliçesi Sasic

Gol Kraliçesi Sasic

Ukraynalı Kateryna Monzul’un yönettiği maçın sonucunda ABD FIFA Kadınlar Dünya Kupası’nı üç kez kazanan ilk takım unvanını aldı.

Maçın 14’üncü dakikasında skoru 3-0’a getiren ABD, Dünya Kupası’nda “en erken atılan 3 gol” rekorunu da kırmış oldu.

Gol Kraliçesi Sasic

Kupada gol kraliçesi altı golle Almanya’dan Sasic oldu. ABD’den Carli Llyod da aynı gol sayısıyla ikinci gol kraliçesi oldu ve gümüş krampon ödülü aldı.

Llyod, Kadınlar Dünya Kupası final mücadelesinde gösterdiği performansıyla bir rekora da imza attı. Llyod finalde hat trick yapan ilk kadın futbolcu oldu.

Kupanın en fazla gol atan takımı 20 golle Almanya, en fazla gol kurtaran kalecisi ise 12 kurtarışla ABD kalecisi Hope Solo oldu. Solo FIFA Altın Eldiven ödülü ile ödüllendirildi.

(Bianet)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.