KentManşetYerel

Fetihtepe’de zorbalıkla ‘dönüşüm’: Polis evlere kapıları kırarak girdi

0

İstanbul’da Okmeydanı Fetihtepe Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm için imza vermeyen mahalleli, bugün yine polis baskısı altında kaldı.  Girişin engellendiği mahalleye gazeteciler de alınmazken, yaklaşık 60 eve kapıları koçbaşıyla kırılarak girildi. Evlerin, altyapı hizmetleri de kesildi.

AKP’li Beyoğlu Belediyesi’nin sürdürdüğü “kentsel dönüşüm” uygulaması yurttaşlara rağmen ve zorbalıkla sürdürülüyor. Mahalledeki 3550’nci adada bugün de imza vermeyen mahalle sakinlerinin dayanışma çağrısı yapması üzerine bölgeye polis girdi .

8 Haziran’dan beri sürüyor

Fetihtepe mahallesinde kentsel dönüşüm adı altında 8 Haziran’da evler tahliye edilmişti. Tahliyeye karşı çıkan bazı mahalle sakinlerinin elektrik, su ve doğalgazı kesilmişti. Bugün de diğer mahallelilerin elektrik, doğalgaz ve suyu polis eşliğinde kesildi.

Konuya dair açıklama yapan Okmeydanı Çevre Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkan Yardımcısı Rüstem Karakuş, “Mahallede yüzde 70’inin elektrik ve suyu kesikti. Şimdi kalan yüzde 30’unun elektrik su ve doğalgazını kesmek için geldiler. Dün bu konuda yürütmeyi durdurma talebiyle duruşma vardı. Karara bağlanmadan bu işlemi yaptılar” dedi.

‘8-9 bin kira veremeyiz, canımıza tak etti’

Mahalle sakinlerinden Güldiyar Çiftçi de yaşatılanlara tepki göstererek şunları söyledi: “Yazık, insanlara yazık. (Polislere dönerek) Siz 8-9 bin liraya ev bulup kira verebilir misiniz? Ben veremiyorum. Zam üstüne zam. 60 yaşındayım çalışıyorum yine yapamıyorum. Ben daha bir kilo et almadım. Gücüm yetmiyor. Çocuklarıma iki yumurta kırıp yediriyorum. Bu kadar olmaz. Canımıza tak etti. Yeter artık.”

More in Kent

You may also like

Comments

Comments are closed.