ManşetTürkiye

‘Fethullah Gülen’e kimlerin teşekkür ettiğine bakın, ben yokum o listede’: Adalet Yürüyüşü’nde 8. gün

0

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun öncülüğünde, partinin İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanması sonrası başlatılan “adalet yürüyüşü” bugün sekizinci gününe girdi. Korteje katılımda, geçen günlere kıyasla artış olduğu gözlendi. 25 gün sürmesi planlanan 432 kilometrelik yürüyüşte toplam 132 kilometre yol katedildi.

Yürüyüş öncesi açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, hayatının hiçbir döneminde Pensilvanya’ya gitmediğini vurgulayarak şöyle konuştu:

“Canı sağolsun istediği eleştiriyi yapabilir. Bana göre Hükümet Sözcülüğüne de soyunabilir. Ben hayatım boyunca ne Pensilvanya’ya gittim ne Pensilvanya’yla konuştum ne de Pensilvanya bana teşekkür etti. Fethullah Gülen rahatsız olduğu dönemde verilen gazete ilanlarına bakın. Kimlere teşekkür ettiği ortada. Ben yokum o listede”

Darbe girişiminin planlayıcısı olduğu ileri sürülen Fethullah Gülen, 24 Ekim 2013’te, geçirdiği rahatsızlık dolayısıyla kendisini arayan isimlere iki ayrı ilan yayınlayarak teşekkür etmişti.

Gülen’in teşekkür ettiği isimler arasında dönemin cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da yer almıştı.

(BirGün, T24)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.