ManşetSpor

‘Fener Ol’ kampanyası resmen hayata geçti

0

Fenerbahçe, kulübü maddi açıdan ayağa kaldıracak ‘Fener Ol’ kampanyasının startını verdi. Fenerbahçe, “Fener Ol” kampanyası ile 31 Mayıs’a kadar en az 380 milyon TL toplamak istiyor. Başkan Koç, yaptığı konuşmada ” 31 Mayıs’a kadar 60 milyon Avroluk farkı kapatamazsak UEFA tarafından ceza ile karşı karşıya kalacağız” dedi.

UEFA ile yapılan Finansal Fair Play anlaşması sonrasında ekonomik anlamda sorun yaşayan ve gelecek sezon Avrupa kupalarına katılmama riski ile karşı karşıya olan Fenerbahçe’nin maddi kaynak yaratmak için hazırladığı “Fener Ol” projesi start aldı.

Fenerbahçe’den açıklama: Aydınlık Geleceğe Giden Hareket

Sabah saatlerinde, 4 Nisan 2015 tarihinde Çaykur Rizespor maçı sonrasında İstanbul’a dönmek üzere karayoluyla Trabzon Havalimanı’na giden Fenerbahçe kafilesine Trabzon’un Sürmene ilçesinde silahlı saldırı gerçekleştirenlerin tam 5 yıldır bulunamamasını, protesto etmek için FB TV, resmi site, Twitter ve Instagram hesaplarını kapatan Fenerbahçe, 19.07 itibariyle tüm hesaplarını erişime açtı.

Fenerbahçe Kulübü’nden günün ilk paylaşımında, “Fenerbahçe tarihinin en karanlık günlerinden birinde, aydınlık geleceğimize giden hareketi başlatıyoruz. Sen varsan Fenerbahçe yenilmez, unutma! Desteğinle yarınlarımıza umut, geleceğimize #FENEROL” denildi.

Yerleştirilmiş video

Resmi Siteye Gir Destek Ol

Fenerbahçe, mali anlamda kulübü maddi açıdan ayağa kaldıracak ‘Fener Ol’ kampanyası için “Fener Ol” projesi için yeni bir internet sayfası oluşturdu. “fenerbahce.org/fenerol” adresinde “Kulübümüzün içinde bulunduğu zorlu süreçten aydınlık yarınlara kavuşması için hep birlikte omuz omuza bir mücadele başlatıyor ve ‘FENER OL’ diyoruz” ifadeleri kullanılırken, kampanyaya katılmak isteyen taraftarlar için ödeme yöntemleri ise “Kredi kartı, EFT/Havale, SMS-Kısa Mesaj, PTT Şubeleri” olarak gösterildi.

– EFT/Havale işlemleri Denizbank, Yapı Kredi Bankası, Türkiye İş Bankası, Garanti Bankası, Akbank’tan Türk lirası, Dolar ve Avro olarak yapılabilecek. SMS’le kampanyaya katılacak taraftarlar ise “FENEROL” yazıp 1907’ye mesaj atmaları durumunda kısa mesajla kulübe 20 TL katkıda bulunabilecek.

Kampanyanın detaylarına taraftarlar, “www.fenerbahce.org/fenerol” internet adresinden ulaşabilecek.

[Haber görseli]

İlk destek Saran’dan

Fenerbahçe Spor Kulübü’nün saat 19:07 itibariyle başlattığı destek kampanyasına ilk katkı ünlü Fenerbahçeli işadamı Sadettin Saran’dan geldi. Saadettin Saran’ın, “Fener Ol” kampanyasına 1 milyon TL bağışta bulunduğu öğrenildi.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç kampanyayı FB TV’den başlatırken, yaptığı konuşmada şu sözleri sarf etti:

“Değerli Fenerbahçeliler! Uzun bir gece olacak. Hep beraber olacağız. Anlatacağımız çok şey var. Biz ki bu ülke ve arma uğruna gerektiğinde canlar veren, her zaman çubuklunun yanında olan milyonlarca taraftarıyla Fenerbahçe büyüklüğünü haykıran, haksızlığa karşı yılmayan büyük Fenerbahçe ailesiyiz”

“Omuz omuza yeni bir mücadeleye başlıyoruz”

“En zor günlerimizde kenetlenme, mücadele ne demek gösteren, geri dönüşlerin simgesi olan Fenerbahçe olarak, bugün 4 Nisan’da omuz omuza yeni bir mücadeleye daha başlıyoruz. 4 Nisan bizim için çok önemli bir tarih. Hain saldırı hedefe ulaşsaydı belki de dünya futbol tarihinin en kötü gecesi olacaktı. Fakat hala o faili meçhuller bulunamadı. Bundan sonra her 4 Nisan’da bugün yaptığımız eyleme devam edeceğiz. Umarız başka kulüpler de bu günü unutturmamak adına benzer eylemlerde bulunurlar”

“Bundan 1462 gün önce, 4 Nisan 2015 tarihinde 40 can taşıyan Fenerbahçe otobüsü kurşunlandı. Fenerbahçe’nin varlığına kastettiler. Bundan sonra her 4 Nisan’da bugün yaptığımız gibi eylemlere devam edeceğiz. Bugün geleceğimiz için yazacağımız tarihin ilk günü. Bugün itibariyle “Fener Ol” kampanyamızı başlatıyoruz”

“1932 günü Cumhuriyet Gazetesi’nin baş sayfasında..”

“1932 yılının 5 Haziran gecesinde Kuşdili’nde çıkan yangında Fenerbahçe’nin her şeyi yok oldu. 21 Haziran 1932 günü, Cumhuriyet Gazetesi‘nin baş sayfasında ‘Gazi hazretleri Fenerbahçe’ye 500 lira teberruh ettiler’ haberi yazıldı. Bununla birlikte 1290 lira bağış toplandı. Fenerbahçe Başkanlığı için yola çıktığım ilk günden beri Türk futbolunda mali açıdan bir çöküş olduğunda ve mevcut şartlarda devam edemeyeceğimiz dile getirdim. Bu konuda bana destek çıkan tek kişi Saffet Sancaklı’ydı. Fenerbahçe özelinde bakarsak, adaylık süresince yaptığım her konuşmada bu finansal dar boğazın çözülemez noktada olduğunu hep belirttim. Mali sıkıntılar açısından hiç kimsenin tek başına bunun altından kalkamayacağını belirttim”

“Kısa vadede kulübümüzü rahatlattık”

“Göreve geldiğimizden bu yana 140 milyon dolara yakın kaynak yaratarak kısa vadedeki ödemelerimizi yaparak kulübü biraz olsun rahatlattık. Bu 10 ayda sağlanan kaynağa ilaveten, taraftarımızın yardımı sayesinde de maddi kaynak sağladık. Kısa vadedeki yaratılan finansal kaynaklarla borç durumumuzu 15 milyon Avro azaltabildik. Yarattığımız 140 milyon Avro kaynağın tek bir kuruşu bile transfere harcanmadı”

“Şampiyonlar Ligi’ne katılımın mali açıdan çok önemli olduğunu belirttim. Önümüzdeki yıllarda en az 1-2 kez Şampiyonlar Ligi’ne gitmemiz gerekiyor. Ayrıca genç oyuncularımızla da profesyonel sözleşme imzaladık. Geldiğimizden bu yana yarattığımız 140 milyonluk ekonomik kaynağın tek bir kuruşu transfere harcanmadı. UEFA ile yaptığımız anlaşma kapsamında, futbolcular dahil tüm personellerin yer aldığı geçtiğimiz sezon 93 milyon olan gelirimizi bu sezon 80 milyona kadar indirdik”

“Katılanları tarihe kazıyacağız”

“Fener Ol kampanyasına katılım sayesinde kullanım izni ile kişisel bilgilerin paylaşımı sayesinde katılan kişilerin adını Fenerbahçe tarihine kazıyacağız. Bizim size bildirdiğimiz kampanya katılım yolları haricinde başka bir yoldan yardım yapmayınız. Bu bir dolandırıcılık girişimidir. Kampanya için tarafınıza gelen aramalar bizim tarafımızdan yapılmamaktadır. Kampanya ile ilgili umut veren, şevklendiren destek mesajları aldık. Bazı mesajlar başka takım taraftarlarından gelmişti. Kar topu yuvarlanmaya başlamış. Bu kampanya çok büyük noktalara gelecek ve biz de tarih yazacağız”

Ali Koç, bu kampanyanın bugünkü sportif sonuçlarla alakalı olmadığını anlatarak, sözlerini şöyle tamamladı:

“Bugün ‘Fener Ol’ma günüdür. Elimizi hep birlike taşın altına koyma günüdür. Gelin hep birlikte Fenerbahçe’nin ne olduğunu dosta düşmana birlikte bir kez daha gösterelim. Şimdiden başkanınız olarak milyonlarca Fenerbahçelinin destekleri için şükranlarımızı sunuyorum. Bu camianın en büyük gücü, sonsuz gücü tabii ki taraftarıdır. Bu şans her camiaya nasip olmaz. Fenerbahçe yıkılmaz. Yaşa Fenerbahçe”

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.