KadınManşetTürkiye

Feminist Gece Yürüyüşü’ne katılan 18 kadın adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

0
Fotoğraf: Feminist Gece Yürüyüşü

İstanbul Taksim‘de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü‘nde gerçekleştirilen Feminist Gece Yürüyüşü‘ne katıldıkları gerekçesiyle gece vakti ev baskınıyla gözaltına alınan 13 kadın ve ifade vermeye çağrılan beş kadın çıkarıldıkları mahkemede adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

13 kişi hakkında yurtdışı çıkış yasağı, dört kişi hakkında ise yurtdışı çıkış yasağının yanı sıra imza adli kontrol şartı getirildi.Yaşı 18 yaşından küçük olan bir kişi ise karakola imza atma şartıyla serbest bırakıldı.

‘Arkadaşlarımızı aldık’

8 Mart Feminist Gece Yürüyüşü tarafından yapılan paylaşımda “Arkadaşlarımızı aldık. Yaşasın 8 Mart, yaşasın feminist mücadelemiz” ifadeleri kullanıldı.

Gözaltına alınan kadınlar “Tayyip kaç kaç kaç kadınlar geliyor” sloganı sebebiyle “Cumhurbaşkanına hakaret” suçlaması ile karşılaşmışlardı.

İstanbul Valiliği Cumhuriyet Başsavcılığı’nın emriyle soruşturma başlatıldığını, görüntülerin incelenerek sloganları atan kişilerin belirlendiğini söylemişti. Kadınlar önce Emniyet’e daha sonra da Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne götürülmüştü.

 

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.