Dünya

FBI’dan kayıp ajan için 1 milyon dolar ödül

0

Amerika Birleşik Devletleri’nde Federal Soruşturma Bürosu FBI, beş yıldır kayıp olan ve en son İran’da görülen eski FBI ajanı Robert Levinson’un bulunması için 1 milyon dolar ödül koydu.

Amerikalı yetkililer Robert Levinson’un güney batı Asya’da olduğuna inanıyor. FBI’dan yapılan açıklamada da, 2010 yılında Levinson’u elinde tutan kişilerin FBI ajanının sağ olduğunu gösteren bir video kaydını ailesine gönderdiklerini belirtti.

Yaklaşık 20 yıl FBI için çalışan Robert Levinson, kaybolduğunda İran Körfezi’nde bir adada özel dedektif olarak çalışıyordu.

Eski ajanın bulunmasına yardımcı olacak bilgilere karşılık 1 milyon dolar ödül verileceğini açıklayan FBI Başkanı Robert Mueller, “FBI’dan emekli olsa da Robert her zaman bu ailenin bir üyesi olarak kalacaktır” dedi.

Robert Levinson’un İran’ın özel birlikleri, Devrim Muhafızları’nın elinde olduğu yolundaki haberleri Tahran yönetimi kesin bir dille reddetti.

İran Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi de, ‘insanî gerekçelerle’ Robert Levinson’un bulunması için ellerinden gelen yardımı yapacaklarını söyledi.

Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri bakanı Hillary Clinton, Robert Levinson’un bulunmasının ülkesinin en büyük önceliklerinden birisi olduğunu söyledi ve bu yönde kendilerine yardım eden tüm müttefiklerine teşekkür etti.

Eski FBI ajanının bulunması için konulan ödülle birlikte Federal Soruşturma Bürosu, kayıp ajanla ilgili bilgisi olanların ortaya çıkması için bir halkla ilişkiler kampanyası da düzenleyecek.

(BBC)

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.