Doğa MücadelesiManşetYerel

Fatsa’da maden şirketi için yapılan ağaç kesimi halk tarafından durduruldu

0

Ordu‘nun Fatsa İlçesi Bahçeler Mahallesi‘nde bulunan ormanlık alanda siyanürle altın işletmeciliği yapan Altıntepe Maden Şirketi tarafından Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreci henüz tamamlanmadan maden genişletme faaliyeti için yapılan ağaç kesimi, bölge halkının müdahalesi sonucu durduruldu.

Fatsa Orman İşletme Müdürlüğü tarafından yapılmak istenen ağaç kesimine Ordu Çevre Derneği, çeşitli kuruluş ve siyasi partilerin temsilcileri de müdahale etti.

Ordu Çevre Derneği, kesimin yasadışı olduğunu kaydedip, kesimi yapanlar ve yaptıranlar hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

Şirket bölgeden ayrıldı

Ünye/Üçpınar Direnişi isimli Twitter hesabından yapılan açıklamada, bölgede 30-40 adet ağacın kesildiğini, halkın tepkisi sonucu şirketlerin bölgeden ayrıldığı duyuruldu.

‘Kazdağları’ndan gidenler Fatsa’ya çullanıyor’

CHP Ordu Milletvekili Mustada Adıgüzel konuyu Meclis gündemine de taşımıştı. Altın madenini genişletme faaliyetleri için ağaç kesimine başlandığını Mecliste duyuran Adıgüzel, şu açıklamalarda bulunmuştu:

Fatsa’da ağaç ve çevre katliamı başladı. 4872 ağaç hukuksuz bir şekilde katlediliyor. Kazdağlarından çekip gidenler Fatsa’ya çullanıyor. Bu Fatsa’ya hakarettir. Vatandaşlardan ormanı çevreyi devletin içine çöreklenmiş çıkar çetelerinden korumak için yardım çağrıları geliyor. Bu hukuksuzluğu önlemek için defalarca önergeler verdik.

Bakanlık, genel müdürlük yerel yetkililer. Burada çok açık bir şekilde yerel orman işletme yetkilileri suç işliyor. Millet adına devlet adına görev yapan yetkililer altın şirketine taşeronluk yapıyor. Oldu bitti ile katliam yapıyor. İnfaz ekipleri gibi, işgalci emperyaller gibi sabah erken saatte saldırıya geçiyorsunuz.”

You may also like

Comments

Comments are closed.